Türkiye Oryantiring Şampiyonası Hatay’da gerçekleşti

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın imza attığı protokol sayesinde Hatay’da yapılması planlanan, ülke çapında 5 ayaktan oluşan Türkiye Oryantiring Şampiyonası’nın 2. Ayağı Hatay’ın Hassa ilçesinde gerçekleştirildi.
Spora ve sporcuya verdiği değeri her fırsatta dile getiren ve bu uğurda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Başkan Savaş, harita yardımı ile yön bulmayı yöntemiyle zamana karşı yapılan ve doğa ile iç içe çetin bir mücadeleyi gerektiren Oryantiring sporunu Hataylılarla buluşturarak bir spor organizasyonunun daha Hatay’da gerçekleşmesine vesile oldu.12399370_10207462250169386_562641163_nŞAMPİYONANIN 2. AYAĞINA TÜRKİYE GENELİ’NDEN 77 TAKIM VE 1100 SPORCU KATILDI
Türkiye genelinden 77 takım ve 1100 sporcunun katılım gösterdiği şampiyonaya, HBB Spor Kulübü Başkanı Serdar Güven’i temsilen İlmittin Boz, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Hassa İlçe Garnizon Komutanı Nuri Dilek, Hassa İlçe Emniyet Amiri Mustafa Ateş, HBB Organizasyon Sorumlusu Yusuf Kırma ve çok sayıda Hataylı sporsever katıldı.
BOZ: BU ETKİNLİK HATAY’A TURİSTİK AÇIDAN DEĞER KATACAK
Ödül töreninden önce konuşma yapan İlmittin Boz, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak spesifik yönleriyle ilgi uyandıran Oryantiring sporunu Hatay halkı ile buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Bu etkinliğin Hatay’ımıza turistik açıdan da değer katacağını düşünüyorum. Bu etkinlikte büyük payı olan spora ve sporcuya hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfu Savaş’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
ÇOLAKOĞLU ‘NDAN BAŞKAN SAVAŞ’IN SICAK MİSAFİRPERVERLİĞİNE TEŞEKKÜR
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu ise Hassa’yı ve oyun arazisini çok beğendiğini vurgulayarak “Oryantiring sporunu Hatay’a tanıtmamıza vesile olan Başkan Savaş’a sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Yarışmaya katılan sporcular Hatay’da misafir edilmekten duydukları memnuniyeti dile getirirken, son dönemlerde yıldızı parlayan ve trend haline gelen böylesi güzel bir sporu Hatay’a taşıdığı için Başkan Savaş’a teşekkür ettiler. Ardından Çolakoğlu, Hayat Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen yarışma alanında bulunan Boz’a sertifika takdim etti.
Gerçekleşen şamiyonada, 2. kademe orta mesafe yarışlarında kadınlar 16 yaş kategorisinde, birinciliği Balıkesir Gençlik Ve Spor Takımı’ndan Özge Bozçağ, ikinciliği Altun Oryantiring’ten İlayda Torman üçüncülüğü ise Altun Oryantiring’ten Dilan Torman göğüsledi. Erkekler 16 yaş kategorisinde, birinciliği Niksar Belediyespor’dan Beytullah Ersin, ikinciliği Demirtaş Spor Kulübü’nden Erkan Yılmaz üçüncülüğü ise TSK’den Mehmet Ali Kargın elde etti.
HBB’DEN HAKEMLERE GELENEKSEL NAR EKŞİLİ VE ZEYTİNYAĞLI TEŞEKKÜR HEDİYESİ
Şampiyonanın bitimi vesilesiyle yarışmalarda görev alan hakem heyetine, Antakya Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen etkinlik ile Hatay’ın geleneksel lezzetlerinden nar ekşisi ve zeytinyağının da yer aldığı hediyeler takdim edildi. Etkinlikte konuşan Boz, “Hatay’ımızın huzursuzluklarla anılmak istendiği bu günlerde, Türkiye bu spor sayesinde Hatay’ın güzelliklerini de tanımış oldu. Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

12431731_10207462250249388_1486928830_n IMG_8358 IMG_8382 IMG_8532

Önceki İçerikBüyükşehir Personeline Dolandırıcılara Karşı Tedbirli Olma Semineri verildi
Sonraki İçerikHuzur Dolu Yürekler Bir Tebessüm Bin Mutluluk