Metin Feyzioğlu İTSO’yu ziyaret etti

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Hatay’daki gezi ve incelemeleri kapsamında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret ederek İş adamları ile bölge ve ülke ekonomisi hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulundu. Feyzioğlu’nu İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz kapıda karşıladı.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz bölge ekonomisi hakkında Feyzioğlu’na bilgiler vererek, İTSO Başkanı Yılmaz, “İTSO olarak bölge ekonomisine katkı sunmanın yanı sıra sanayicimizin ve esnafımızın sorunlarını çözüm bulmaya çalışıyoruz. Odamızda zaman zaman siyasetçileri ve misafirleri ağırladık. Tabi Türkiye Barolar Birliği Başkanımızın bizleri ziyaret etmesi bizim için ayrı bir onur. İskenderun’a her geldiğinde odamızı mutlaka ziyaret etmiştir ve bizleri önemsemiştir. Kendisine teşekkür ediyorum ve Odamıza hoş geldiniz diyorum” dedi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İTSO Yönetim kurulu toplantı salonunda yaptığı konuşmasında, Hatay’ın önemine vurgu yaptı. İskenderun’un sosyal ve ekonomik yönden potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu kaydeden Feyzioğlu, Ülkede yapılan yatırımlar ve son yaşanan Rusya krizi konularına da değinerek şöyle konuştu: “2013-2014 yılında doğrudan dış yatırım 13 milyar dolara düştü. 2015’de bir 9 aylık kıpırdanma hesaplarda görüldü.

Fakat Rusya krizi ile birlikte bundan da herhalde devamını beklemek gerçekçi olmaz. Ülkeye yabancı yatırımcı gelmiyor. Azaldı. Sıcak paraların ABD bankalarına aktarma ihtimali güçlendi yani büyük bir sermaye sorunu ile hepimiz karşı karşıyayız. Biz emarelere bakıyoruz, dışa verilen belirtilere bakıyoruz onları konuşuyoruz. Topuğu düzeltme zamanı. Ve bu düzeltmeyi de birbirimizi suçlayarak yapamayız. İktidarı, muhalefeti sivil toplum örgütlerini, işçi iş veren camiasını ticaret erbabını, sanayiciyi, avukatı, hakimi, savcıyı düşman ilan ederek, karşı kamplarla ilan ederek biz bu işi çözemeyiz. Ben o elin uzatılmasına bakarım.

Ta ki uzatılana kadar. Ben o eli tutarım. Tutmaya hazır olduğumuz da Türkiye’nin üstün menfaatleri, Türk milletinin geleceği için o eli tutmayı da milli bir vazife olarak görürüm.” Ziyarette Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na İTSO Meclis Başkan vekili Erol Aygen’in İskenderun’a Deniz İhtisas Mahkemeleri Kurulmalı konusu ve Bölge iş adamlarının yabancılara emlak satılması konuları anlatıldı.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, elindeki dosyayı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na takdim etti. Feyzioğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşeceğini ve son derece önemli olan bu konular ile ilgileneceğini belirterek, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetiminin de özverili bir şekilde çalıştığını vurguladı. Ziyaretin anısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz Feyzioğlu’na fincan takımı hediye ederken, Feyzioğlu’da İTSO Başkanı Yılmaz’a Barolar Birliğinin plaketini sundu.

feyzioğlu itsodaa (1) feyzioğlu itsodaa (3) feyzioğlu itsodaa (5) feyzioğlu itsodaa (6)