İskenderun Teknik Üniversitesi’nden Kariyer Günleri Etkinliği

İskenderun Teknik Üniversitesi Sinerji Topluluğu tarafından öğrencileri iş hayatına hazırlamak ve kariyer hedeflerine yardımcı olmak için “Kariyer Sizsiniz” temasıyla düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliği, İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bu yıl, “iş sağlığı ve güvenliği”, “sahada kariyer, satış ve pazarlama”, “yenilenebilir enerji sistemleri”, “yabancı dil”, “özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri” konularına odaklanan etkinliğin açılış konuşmasını yapan İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Hayat bazen istediğimiz her şeyi bize sunamayabilir, yaptığınız kariyer planı tam olarak gerçekleşmeyebilir. O halde hayata küsecek miyiz? Tabii ki hayır… Mesleğimize âşık olmak zorunda değiliz, ancak onunla mantık evliliği yapabiliriz. Önemli olan, ne olduğunuz değil, ne ürettiğinizdir. Üreten insan ise mutludur. İhtiyaç duyduğumuz şey ise özgüvendir. Biz İskenderun Teknik Üniversitesi olarak, öğrencilerimize bu özgüveni kazandırmak ve üretken insanlar olmalarını sağlamak için çalışacağız” dedi.

Daha sonra, İSDEMİR İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı U. Kürşat Şerifoğlu, Eti Gıda Bölge Satış Müdürü Çağrı Ulusu, Gest Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Güngör, Gest Enerji Satış ve Pazarlama Proje Direktörü Ali Ayan, The Oxford English Academy İş Geliştirme Müdürü Elanur Kansu Keleş ile Petrol ve Doğalgaz Mühendisi Onur Eser Kök sunumları eşliğinde öğrenciler ile deneyimlerini paylaştı.

Katılımın yoğun olduğu etkinlik sonunda 6 öğrenciye iş, 26 öğrenciye de staj imkânı sağlandı.

kariyer günleri (1) kariyer günleri (2) kariyer günleri (3) kariyer günleri (4) kariyer günleri (5) kariyer günleri (6) kariyer günleri (7) kariyer günleri (8)