HİKAF’tan Öğrencilere Yeni Fırsatlar

Hatay Valiliği himayesinde Üniversitemiz Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu (KAGİT) ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce organize edilen “8. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı-Kariyer Günleri”, MKÜ Atatürk Konferans Salonu’nda mehteran başladı.
Hatay Valisi Ercan Topaca, kamunun önemli bir istihdam alanı olmaktan çıktığı düşüncesini herkesin kabul etmesi gerektiğini belirtti. Topaca, programın açılışında, gençlerin, bu tür etkinliklerden en iyi şekilde yararlanması gerektiğini söyledi.
İstihdamın, en önemli sorunlardan biri olduğunu dile getiren Topaca, “Vali olarak bana gelen sorunların yüzde 90’ını çözebiliyorum. Ancak çaresiz kaldığımız iş talepleri var. Aramızda belediye başkanlarımız, yöneticilerimiz var, hepimiz büyük bir iş talebi baskısı altındayız. Maalesef bu konuda çaresiz kalıyoruz” diye konuştu.
“Artık kamunun, devletin önemli bir istihdam alanı olmaktan çıktığı düşüncesini herkesin zihninde olgunlaştırması ve kabul ettirmesi gerekiyor” diyen Topaca, şöyle devam etti:
“Her yıl kamunun aldığı kişi sayısı bellidir. Genç ve nitelikli nüfusa sahibiz. Binlerce gencimiz, çocuğumuz üniversiteyi bitiriyor ve bir açmazla karşı karşıya kalabiliyor. Gençlere tavsiyem, devlet kapısını bir istihdam kapısı olarak görmemeleridir. Öyle bir noktaya geldik ki özel sektör, gerek kullandığı kaynak gerek yaptığı yatırım gerekse kullandığı teknoloji itibarıyla devletten daha iyi bir noktaya doğru hızla gidiyor.”
“NİTELİKLİ İŞGÜCÜ PİYASASINA İHTİYAÇ VAR”
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ülkelerin, güçlü ekonomiye sahip olabilmesi ve kalkınmayı sürdürebilmesi için yatırımlar kadar güçlü ve nitelikli işgücü piyasasına ihtiyacı bulunduğunu vurguladı.
Nitelikli işgücünün, yeni ve genç girişimcilerin yapacağı yatırımlar açısından önemine işaret eden Rektör Kaya, “İşgücü piyasasını güçlü ve nitelikli kılan en önemli husus, kuşkusuz, geleceğimizin teminatı gençlerimizin alacakları eğitimin kalitesidir. Üniversitelerin temel hedefi, eğitimde kalite olmalıdır. Akademik, sosyal ve kültürel bakımdan donanımlı gençlerimiz, hiç şüphesiz geleceğe güvenle bakabilecektir” ifadelerini kullandı.
Rektör Kaya, etkinlikle, çalışma hayatının bileşenleri arasında iş birliğini güçlendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karaveli de işsizliğin, küreselleşen dünyada tüm ülkelerin en önemli sorunlarının başında geldiğine dikkati çekti.
Etkinlikte, psikolog Kunter Kurt, “Duygu ve düşüncelerimizin patronu olmak” konulu sunum yaptı.
Daha sonra öğrenciler, işverenlerin oluşturduğu stantta, firmalar hakkında bilgi alarak iş başvurusunda bulundu. Fuarda mehteran takımı da bir gösteri yaptı.

_DSC0890 _DSC1110