8. Hatay İnsan Kaynakları, İstihdam Fuarı Ve Kariyer Günleri başladı

Hatay Çalışma ve İş Kurumu tarafından düzenlenen 8. Hatay İnsan Kaynakları, İstihdam Fuarı Ve Kariyer Günleri başladı. Bin ve üzeri istihdam sağlayan 70 firmanın stant açtığı fuar, öğrenciler ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

23 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 09.30’da Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen fuarın açılış törenine Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, Altınözü Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve Hatay Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’in yanı sıra akademisyenler, işveren temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.istihtatm fuarı (1)Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının coşkulu gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, günümüzde iş alanlarının sadece kamuda değil özel sektörler bazında da genişlediğine dikkat çekerek “ Kamunun sağlayacağı istihdam kapasitesi bellidir. O yüzden gençlerimiz artık devlet dairelerini iş kapısı olarak görmekten çıkarıp özel sektörlere de yönelmelerini tavsiye ediyorum. Zira gerek kullandığı kaynaklar ve teknolojiler, gerekse de yaptığı yatırımlar itibariyle özel teşebbüsler de istihdam sağlama konusunda yeterli düzeye erişmiştir diye düşünüyorum.

Kendinizi iyi geliştirdiğiniz takdirde, analitik düşünme kapasitesine sahipseniz iş bulma konusunda daha yüksek bir şansa sahipsiniz demektir. Nihayetinde işverenler sizde gördükleri ışığa bakarak sizi, o şirkete kazandıracaklarınızla değerlendirir. Bu yüzden gelecek planlarınızı gelişen ve büyüyen özel sektör odaklı olarak yapın. “şeklinde konuştu.

Gençlerin kendilerini işverenlerin yerine koyarak olaya yaklaşmaları ve kendilerini ona göre yetiştirmeleri, varsa eksiklerini o yönde gidermeleri gerektiğinin altını çizen Sayın Topaca “ bu yıl 8.’sini düzenlediğimiz fuarı ve buna benzer etkinlikleri iyi değerlendirin. İşverenlerimizin de gençlerimizi doğru yönlendirmelerini ve özel sektör mantığını doğru anlatmalarını istiyorum. Amacımız gençlerimizi nitelikli hale getirmek. Bu fuarın gençlerimize yeni iş imkânları ve yeni ufuklar açmasını diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Hatay Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karaveli ise girişimci gençlerimizin ayaklarına kadar gelen bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayarak “ Savaşmayı bırakmayın. Savaşmayı bıraktığınız yer, hayallerinizin bittiği yer olur. Düştüğünüzde neden başladığınızı hatırlayın.” Diyerek gençlere mesaj verdi.

Günümüzde işsizliğin dünyanın sorunu olduğunun altını çizen Antakya Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de “Bizim en öncelikli görevimiz gençlerimize istihdam alanları yaratmaktır. Her ay Sayın Valimizin başkanlığında toplantılar yapıyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla bir araya gelerek bu sorunu çözme noktasında neler yapabileceğimizi masaya yatırıyoruz. Artık özel sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek mezunlar yetiştiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların işsizliğin azaltılmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ise ülkelerin güçlü ekonomilere sahip olması, nitelikli iş gücüne sahip olmasıyla ilintilidir. Yeni ve genç girişimciler için atılacak adımlar, yapılacak yatırımların altında en önemli faktör olarak eğitimin kaliteli olması yatmaktadır. Bununla ilgili olarak bu yıl yürürlüğe giren Eğitimde Kalite Yönetmeliği, bu hususta atılmış önemli bir adımdır. Bu kapsamda hazırlanacak raporlar sayesinde her üniversitenin eğitim konusunda kalite standartlarına ulaşması sağlanacaktır. “dedi.

Konuşmaların ardından sözü alan Davranış Bilimleri Uzmanı Psikolog Kunter Kurt ise kalitenin ailede başladığının altını çizerek, gençlere bilgiye ve sorunlara odaklanarak kariyerlerine yön verme ve beyinlerini doğru kullanma konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Günün anısına Sayın Topaca tarafından Kunter Kurt’a ve bu yıl istihdam konusunda Hatay’a sağladığı katkılarından dolayı Necmettin Çalışkan’a plaket verilmesinin ardından buradaki program sona erdi ve fuarın açılış kurdelesini kesmek üzere stantların kurulduğu Ziraat Fakültesi’ne geçildi.

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, gençlerimize ve iş dünyasına hayırlara vesile olması temennisiyle fuarın açılış kurdelesini keserek stantları tek tek dolaştı.

23-24-25 Aralık 2015 tarihlerinde 10:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak fuar kapsamında paneller ve söyleşiler de düzenlenecek. Fuarda iş arayan vatandaşlarla işveren temsilcileri yüz yüze görüşecek.

istihtatm fuarı (3) istihtatm fuarı (2)

Önceki İçerik1 milyon 685 bin adet (268 kg) Captagon Hap ele geçirildi
Sonraki İçerikVali Topaca’dan Noel Bayramı Mesajı