Temizlik Personeline Seminer Verildi

İskenderun Belediyesi, personellerini kendi branşlarında düzenlenen eğitim seminerleriyle bilgilendiriyor. İskenderun Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun yetkilendirdiği Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Şahin Toprak ve ekibi tarafından Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi veriliyor. Seminerde personeller, ilaçlama konusunda entegre vektör mücadelesi, vektör canlılar biyosidal ürünler ve uygulamaları, ekipmanların doğru kullanımı ve koruyucu donanım gibi birçok konularda bilgilendirildi.

İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleşen seminerde temizlik personeline ilaçlama konusunda önemli bilgiler veren Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Şahin Toprak, “İlaçlama çok önemli ve hassas bir uygulamadır. Kesinlikle eğitimden geçen kişiler tarafından ilaçlama yapılması gerekmektedir. Özellikle çevresel düzenleme konusunda iyileştirmeler yapılırsa hem kimyasal hem de madde olarak kazançlı oluruz. Kirlenen dünyada, sağlıklı bir çevrede yaşamak oldukça önemlidir. Özellikle mücadele yapılırken, toplum ve çevre sağlığının dikkate alınması gerekir.

Kirlenen şehrimizde oksijen miktarının % 21’in altına düşmesi, yeni doğan çocuklarda direk zehir hücrelerinin ölümü anlamına gelmektedir. Bu nedenle kent ormanları ve kentsel yeşillik alanlarını korumak oldukça önemlidir. Çünkü dünyada yaşayan her şeyin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı vardır” konuştu.
3 gün boyunca sürecek eğitim semineri sonunda temizlik personeli sınava tabii tutularak başarılı olanlar ilaçlama yapabilecek.

isk (2) isk (1)