”Yakamoz” gösterisi devam ediyor

“Bazen, yakamozda olduğu gibi; kelimeleri harcarken yanlışlara düşeriz. Romantik duygularla sarılı yanlış bir kavram yükleriz yakamoza. Tıpkı dostluk kelimesine yüklediğimiz yanlışlar gibi…”
Dostluklara yüklenen yanlışları vurgulayarak başlayan oyun; dostluğun hak ettiği anlamı, canlandırılan dört dostluk hikâyesiyle, izleyicilere aktarmaya çalışmaktadır. Dostlukları anlatan bu teatral gösteride; dostluk şiirleri ve türküleriyle de izleyenlerin gönüllerine dokunulmaktadır. Kimi hikayelerde göz yaşlarınıza hakim olamayacaksınız, şiirlerle duygulanacak, türkülerle uzaklara ve belki de dostlarınıza gideceksiniz. Gösteri; finalde gösterinin atfedildiği bir dosta dair gerçek dostluk anlatımı ve canlandırılmasıyla son bulmaktadır. Kalkış ve son durağının adı; “dostluk” olan bu gösterinin uyarlama ve yönetmenliğini Özer Yüksel yapmaktadır.
Hikâyelerde; Birsen Özer, Dilara Binici, İbrahim Kırat, İlayda Bozdoğan, Nesli Özdemir, Özer Yüksel, Seyfettin Babat, Simay Demir, Şule Ataman Sayın ve Utku Palta olmak üzere 10 oyuncu görev almaktadır. Şiir ve türkülerin Utku Palta tarafından seslendirildiği “Yakamoz” isimli bu teatral gösteride, ses teknisyeni olarak Mehmet Ali Bozdoğan, ışık teknisyeni olarak ise Rıza Enkar görev almaktadır.
26 Aralık Saat 20.00 ve 27 Aralık Saat 15.00’da yeniden izleyicileriyle buluşacak.

yakamoz (1) yakamoz (2) yakamoz (3)

Önceki İçerikSömestr Tatili 1 Ay Oluyor
Sonraki İçerikDOĞA SEVENLER İLK KURŞUN İÇİN YÜRÜDÜ