MİLLİ MÜCADELE’DE İLK KURŞUN İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Milli Mücadele’de İlk Kurşun’un atılışının 97. yıl kutlamalarına Dörtyol Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Erasmus kapsamında düzenlediği Nature Rancer (Doğa Koruyucuları) projesi dahilinde gerçekleştirdiği bisiklet turu damgasını vurdu.
Adana, Gaziantep, Osmaniye illeri ile Ceyhan, Erzin ve Dörtyol ilçelerinden yüzün üzerinde bisikletçi Mücadele’de İlk Kurşunun atılışının 97. yıl nedeniyle pedal çevirdi. Özellikle Adana ekibi 110 km. lik yolu bisiklet üzerinde iki mola vererek 4,5 saat (270 dakikada) geldi.
Milli Mücadele’de İlk Kurşun’un atılışının 97. yıl kutlamalarına Adana, Gaziantep, Osmaniye illeri ile Ceyhan, Erzin ve Dörtyol ilçelerinden çok sayıda bisikletçi pedal çevirerek destek verdi.

milli mücadele (1)Dörtyol Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Erasmus + Nature Ranger (Doğa Koruyucuları) projesi kapsamında gerçekleştirdiği Milli Mücadelede İlk Kurşun Bisiklet Turuna katılan yüzlerce bisikletçi ilk olarak İlk Kurşun parkı önünden Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu, Garnizon Komutanı J. Yrb. Tolunay Başar, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un verdiği startla şehir turu yaptı. Şehir turu İlk Kurşun Müzesinde son buldu.
Adana, Gaziantep, Osmaniye, Ceyhan, Erzin ve Dörtyol’daki bisiklet kulüpleri adına bir açıklama yapan Berkay Tanıyıcı; “Amacımız toplumda bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak ve bu sayede sağlıklı yaşam ile çevre bilincini oluşturmak. Dörtyol Kaymakamımız ve Dörtyol Belediye Başkanımızın destekleri ile Dörtyol Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Avrupa Birliği Projesi dahilinde çevre il ve ilçelerdeki bisiklet kulübündeki dostlarımızın katılımıyla böyle bir etkinliği gerçekleştirdik.” dedi.

milli mücadele (3) milli mücadele (2)