MEVLA MÜBAREK GECELERE CENNET GİZLEMİŞTİR

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimizin 571 yılında Kameri aylardan Rebî-ul evvel Ayı’nın 12. gecesi olan doğum günü münasebeti ile kutlanan “Mevlid Kandili” dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Seyfi Dingil mesajında şu görüşlere yer verdi; Tüm İslam alemi olarak Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili gibi çok müstesna bir güne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandillerin toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Milletimiz ve bütün İslam âlemi her yıl yeni bir heyecanla, Allah’ın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği ve peygamberler zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed’in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlâkını özümsemek düşüncesiyle asırlardır onun dünya’ya gelişini Mevlit Kandili olarak kutlamaktadır.

Mevla çekirdeğe orman gizlemiş, yılanın zehrine dermen gizlemiş, tahıl tanesine harman gizlemiş mübarek gecelere ise cennet gizlemiştir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili’nin; tüm dünyada barış, sevgi, hoşgörü ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olması dileklerimle, İskenderun’lu hemşerilerim başta olmak üzere milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Mevlid Kandili’ni kutlar saygılarımı sunarım.