OKULLAR ARASI ABA GÜREŞİ TURNUVASI YAPILDI

Milli Mücadele’de ilk Kurşunun atılışının 97. Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında Dörtyol İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından okullar arası Aba Güreşi Turnuvası düzenlendi.
Milli Mücadele’de ilk Kurşunun atılışının 97. Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında Dörtyol İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullara arası aba güreşi turnuvasının birincisi Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinciliği Payas Endüstri Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi alırken, turnuvanın üçüncüsü ise Atatürk Anadolu Lisesi oldu.
7 ayrı sıklette 96 sporcunun yarıştığı müsabakalarda 21 öğrenciye de derecelerine göre madalyaları dağıtıldı.
Düzenlenen turnuvayla ilgili bir açıklama yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Selçuk Kayhan; “Geleneksel Spor Dalları kapsamında Gaziantep ve Hatay yörelerinde yapılan Aba Güreşini gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak, gençlerimize sporu sevdirmek ve spor disiplinini aşılamak amacıyla bu yıl 97. yılını kutladığımız Milli Mücadele’de İlk Kurşun etkinliklerimize bizde Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak katkı sunmak istedik. 7 ayrı sıklette 96 sporcumuz müsabakalara katılmış olup bunlardan 21 ine madalyaları verilmiş, puanlama esasıyla yapılan müsabakalarımızda Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinciliği, Payas Endüstri Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi ikinciliği ve Atatürk Anadolu Lisesi üçüncülük kupasını kazanmıştır.” dedi.

aba güreşi (1)

aba güreşi (2)