Koza Evi İpek Dokuma Sergisi Açıldı

Hatay’da geçmişi çok eskilere dayanan ipekböceği yetiştiriciliği ve ipekçilik sanatının yeni ustalarının sertifika aldığı ve el emeği göz nuru ile ürettikleri eserlerinin sergilendiği Defne Koza Evi ipek dokuma sergisinin açılışı yapıldı.

17 Aralık 2015‏ Perşembe günü saat 15.30’da Antakya ilçesinde bulunan bir AVM’nin sergi salonunda gerçekleşen törene Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yanı sıra Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve kursiyerler katıldı.koza  (3)

Hatay Valisi Ercan Topaca ve protokol üyelerinin açılış kurdelasını kesmesinin ardından katılımcılara ‘Kozadan Kumaşa İpeğin Yolculuğu’ konulu kısa bir film gösterilmesinin ardından konuşan Sayın Topaca, geleneksel el sanatlarını yaşatmak için bu alanlarda eğitim ve istihdamın önemine dikkat çekerek “ Hatay bir turizm şehri. Gelen misafirlerimize hediye düşündüğümüzde aklımıza buraya özgü olarak ilk ipek gelmektedir. Öyleyse biz bunun ekonomik boyutunu da göz ardı edemeyiz. İpek yöresel olduğu kadar evrensel bir üründür. Pazarı, müşterisi ve toplumda bir karşılığı olan bu mesleği koruyup geliştirmek isteyen siz kursiyerlerimize Valilik olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Devletimizin bu konuda girişimcilere sağladığı ciddi destekler var. Gelin bundan yararlanın.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlere Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.

Kursiyerlerin ürettiği ipeklerin sergilendiği standların gezilmesi esnasında ipekçiliğin detayları ve ürünler hakkında bilgi alan Vali Topaca, kursiyerlerin hatıra fotoğrafı çekilme isteklerini de karşılıksız bırakmadı.

koza  (7) koza  (6) koza  (5) koza  (8) koza  (3) koza  (1)