Başkan Culha’dan İki spor kompleksi müjdesi

İki spor kompleksi müjdesi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçede bu yıl faaliyete başlayan Arsuz İdman Yurdu Spor Kulübü yöneticilerini ağırladı. Kulüp Başkanı Murat Özger, yöneticiler Emir Altun ve Emre Altun’un katıldığı ziyarette, Başkan Nazım Culha ilçeye kazandırılacak olan iki spor kompleksi müjdesi verdi.
Spora ve sporcuya önem bir kurum olarak, gençlerin ilçede rahatlıkla spor yapabilecekleri tesislere kavuşması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Culha, büyükşehir belediyesinin desteğiyle biri Karaağaç’ta, diğeri Arsuz merkezinde yapılması planlanan iki tesisin yüzme, futbol, voleybolun yanısıra birçok spor branşının da yapılmasına imkan tanıyabilecek spor kompleksleri olacağını ifade etti.
Spora yapılan her yatırımın aslında ülkenin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu söyleyen Başkan Nazım Culha, tesisleşmenin uzun bir süreç gerektirdiğini ve bu sürecin tam anlamıyla tamamlanmasıyla da Arsuz’un hakettiği değeri bulacağını dile getirdi.

arsuz (2)Arsuz’da bisiklet turu yapılacak
Arsuz İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Murat Özger de Başkan Nazım Culha’ya kulübün yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Türk futboluna yetenekli sporcular kazandırmak adına tüm kategorilerde çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.
Bu yıl ilk kez katıldıkları U-15 liginde takımının üçüncülük, u-17’de de ikincilik elde ettiğini söyleyen Murat Özger, “Arsuz İdman Yurdu Spor Kulübü olarak 75 lisanslı sporcumuz, geleceğin sporcularını yetiştirmeyi hedeflediğimiz futbol okulumuzda da 20 öğrencimiz var. Sürekli büyüyen ve gelişen bir turizm ilçesiyiz. Bunun yanında ilçemizde sporu daha da geliştirerek, ilçenin sporda da öncü olmasını istiyor, tanıtıma ve turizme sporla da katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.
Hedefleri arasında 65 kilometre kıyı şeridine sahip olan ilçede bisiklet turu yapmak olduğunu da dile getiren Özger, “Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle yapmayı planladığımız bisiklet turunun ilçemizin ulusal düzeyde de tanıtımına katkı sunacağına inanıyoruz. Federasyon tarafından belirlenecek olan kulvar ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alınacak izinle ulusal düzeyde yapmayı planladığımız bisiklet turuna bir çok ilden sporcu davet edeceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kulüp başkanı Emir Altun, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya üzerinde adının yazdığı takımın formasını hediye etti.

arsuz (3) arsuz (1)