İskenderun’un Trafik Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelinde vatandaşların trafik sorunu yaşamaması için projeler üreterek sorunları çözüme kavuşturuyor.
Trafik akışını olumsuz yönde etkileyen unsurları tespit ederek harekete geçen HBB ekipleri, ilgili birimlerle toplantılar düzenleyip sorunu kökten çözmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda İskenderun HATSU Hizmet binasında 3. Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin tarafından istişare toplantısı düzenlendi.
İskenderun’daki trafik sıkışıklığını giderme adına düzenlenen toplantıya HBB 3. Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin, HBB Ulaşım Daire Başkanlığı 2. Bölge Sorumlusu Mehmet Dönmez, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi Yetkilileri ve İskenderun’da faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarının Kooperatif başkanları katıldı.
Şehir içi trafik akışının düzene girmesi için çözüm üretilen toplantıda, ilçe genelinde toplu taşıma araçlarının yoğunluğu ve sorunlarına yönelik konular konuşuldu.
3. Bölge Zabıta Şube Müdürü Ahmet Keskin toplantıda yaptığı konuşmasında, HBB Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları ile trafik akışının çözüme kavuşturmak için gereken ne varsa yapılacağını söyledi.
Şehir içi trafiğin yoğun olan saatlerde şoförlerin daha dikkatli ve düzenli bir şekilde davranmasının önemine vurgu yapan Keskin, İstek ve talepleri dinleyerek ortak bir paydada buluşmanın vatandaşları rahatlatma yönünde önemli bir rol oynadığını ifade etti.
Toplu taşıma araçlarının yoğunluğu ve güzergâhı ile alakalı projelerin yapıldığını bildiren Ulaşım Daire Başkanlığı 2. Bölge Sorumlusu Mehmet Dönmez, İskenderun’un kanayan yarası olan AVM kavşağına yapılan katlı kavşak projesinin trafiği önemli derecede rahatlatacağını ve şehir içi trafiğini düzene koymak için bir çok projenin daha İskenderun’a kazandırılacağının müjdesini verdi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube yetkilileri ise trafik kurallarının hayat kurtardığını belirterek, trafiği düzene koymak için vatandaşlardan gelen istek ve talepleri Kooperatif Başkanlarına ve yetkililere iletti.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG

HBB-BASIN-YAYIN-4JPG