BEYAZ BAYRAKTAN SONRA; BESLENME DOSTU OKUL

Dörtyol’da 2009 yılında kurulan ve kısa zamanda başarı üstüne başarı koyarak adını okul öncesi eğitim kurumlarının ilk sırasına yazdıran İlkadım Anaokulu ödül üstüne ödül alıyor. Daha önce Beyaz Bayrak ödülünü alan İlkadım Anaokulu Değerler Eğitimi İlçe Birincisi ol-muştu. İlkadım Anaokulu en son olarak 1200 okul arasında yapılan değerlendirme sonucunda en iyi Beslenme Dostu Okul ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’dan aldı.
2013 yılında Okul Temizliği ve Hijyen konusunda denetimlere tabi tutulan İlkadım Anaokulu’na Beyaz Bayrak ödülü verilmişti. Vatanseverlik, adil olma, dostluk, yardımlaşma ve saygı konusunda yaptığı etkinlikler ve sergilediği başarıyla da değerler eğitimi kapsamında İlçe birincisi olan anaokulu son olarak Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak protokolüyle Avrupa kriterlerinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarını en iyi uygulayan 3 anaokulu arasına girdi ve Beslenme Dostu Okul Belgesini aldı.
Belge için geçtiğimiz yıl başvuruda bulunduklarını belirten İlkadım Anaokulu Müdiresi Pınar Bayar; “Okul olarak kendimize olan inancımızla Beslenme Dostu Okul projesine başvuruda bulunduk. Bu süre içerisinde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Bakanlığımızın denetimlerine tabi olduk. Bir yıl boyunca yapmış olduğumuz çalışmalarımızı raporlar halinde görselleriyle birlikte ilgili yerlere ilettik. Yıl sonunda 1200 okul arasında yapılan değerlendirmede Hatay İli içerisinde üç anaokulu bu belgeyi almaya hak kazandı. Belge üç yıl süreyle geçerli olacak ve her yıl aynı denetime tabi tutulacak. Biz kurum olarak başta Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün talimatları doğrultusunda sağlıklı beslenme, hijyen ve hareketli yaşam konularında zaten hassas davranıyorduk. Yaptığımız bu çalışmalar bu sayede belgelenmiş ve tescillenmiş oldu” dedi.
Bir Müdür, bir Müdür Yardımcısı, 9 öğretmen ve 4 görevli personeliyle 179 öğrencisini temel eğiteme hazırlayan İlkadın Anaokulu’nu elde ettikleri bu başarıdan dolayı tebrik ediyoruz.

aa 001

aa 007

aa 011

aa 057 aa 062