ULUSLARARASI ANTAKYA 3. ALTINDEFNE FİLM FESTİVALİ’NİN AÇILIŞ GALASI GERÇEKLEŞTİ

Uluslararası Antakya 3. Altındefne Film Festivali’nin Açılış Galası ve Onur Ödül Töreni 11 Aralık Cuma günü saat 18.00’da Antakya Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Defne Belediyesi ve Samandağ Belediye’sinin destekleriyle hazırlanan ve zengin etkinlik programıyla Hatay halkına sanat dolu günler yaşatacak olan festivalin Açılıs Galası renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin açılış galasına Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Yeşilçam’ın tanınmış film yapımcılarından Abdurrahman Keskiner, Türk sinemasının usta oyuncusu Eşref Kolçak, yönetmen ve senarist Ertem Göreç, oyuncu Mecit Yavuz, Antakyalı yönetmen, senarist, oyuncu ve akademisyen Prof. Dr. Semir Aslanyürek katıldı.

Törende söz alan Uluslararası Antakya 3. Altındefne Film Festivali Komite Başkanı Mehmet Oflazoğlu,”3 sene önce çıktığımız yolda destekler ve gösterilen yoğun ilgi sayesinde iyi bir yere ulaştık.Bu nedenle çok mutlu ve heyecanlıyız. Destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasını yapan Güven,” Biz binlerce yıldır bu güzel şehirde böylesine güzel ve anlamlı festivallere, sanatsal etkinliklere elimizden geldiği kadar destek oluyoruz. Belediyecilik demek sadece altyapı ve yol hizmetlerinden ibaret değildir. Belediyecilik aynı zamanda toplum ruhuna hitap eden etkinliklere de katkı sunmaktır. Ben bu anlamda destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hatay’ı sanat dolu günler bekliyor” açıklamasında bulundu.

Açılış konuşmasının ardından şarkıcı Talat Ersoy kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirerek galaya renk kattı. Galada geçen yıl 2’incisi gerçekleştirilen festivalden kısa bir kesit gösterildi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir gala konuşmasında,” Bu tür etkinliklere yabancı değiliz. Sanatın sanatçının, bu uğurda emek veren insanların toplumu nasıl değiştirip, dönüştürdüğünü biliyoruz. Belediyecilik şehirlere kimlik kazandıracak bu tür etkinliklerin sahiplenilmesini gerektirir” dedi.

Onur ödülü takdim edilmek üzere sahneye davet edilen oyuncu Eşref Kolçak esprili konuşmasıyla salonu kahkahaya boğdu. Kolçak’a ödülünü Güven takdim etti.

Ödülünü Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’den alan Keskiner, geçmiş yıllarda Antakya’da sekiz adet film çektiğini ifade ederek, “Hem tarihi değerleri hem tabiatı hem de halkın sinemaya yaklaşımı nedeniyle Antakya Türk sinemasında film çekilecek en önemli yerlerden bir tanesi” şeklinde konuştu.

Ödül takdiminde söz alan Göreç, sinema hayatına değinirken duygulandı. Göreç ödülünü Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız’ın elinden aldı.

Son olarak Orontes Özel Ödülü’ne layık görülen oyuncu Mecit Yavuz’a ise ödül takdimini Kültür Ve Turizm Bakanlığı görevlisi Nurten Koç yaptı.

Galada, Türk sinemasına uzun yıllar emek veren ve artık aramızda bulunmayan sanatçılar da unutulmadı. Kaybettiğimiz birbirinden değerli oyuncuların filmlerinden kareler izletilirken salonda duygulu anlar yaşandı.

Galaya katılan Prof.Dr Semir Aslanyürek de sahneye gelerek kısa bir konuşma yaptı. Aslanyürek, Antakya’ya olan sevgisini, “Her ne kadar İstanbul’da yaşıyor olsamda Antakya benim içimde yaşıyor” sözleriyle dile getirdi.

Program, toplu anı fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Açılış Galası ve Ödül Töreni sonrasında, uzun ve kısa metraj filmlerin, belgesellerin gösterileceği ve sinema atölyesi, oyunculuk atölyesi, workshop ve paneller ile sürdürülecek çok yönlü bir festival programı Hatay halkını bekliyor.

image_2 image_4 image_5

Önceki İçerikHatay Kent Konseyi Toplandı
Sonraki İçerikDörtyol Belediyesi Peyzaj Çalışmaları Devam ediyor