Antakya Sevgi Parkı Değişiyor

Uğradığı sel felaketinin ardından uzun yıllar atıl durumda kalan  Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığında görevli peyzaj mimarlarının hazırladığı yenileme projesi ile adeta yeniden doğacak.

Defne ilçemiz sınırlarında bulunan Sümerler ve Akdeniz mahallelerini kapsayan 23.000 m2 kullanım alanına sahip olan, mevcut ağaç ve bitkilerin muhafaza edileceği parkta ayrıca 2114 adet farklı türlerde bitki ve ağaç ilave edilecek.

Her türlü ayrıntının düşünüldüğü projenin Sümerler Mahallesi yakasında; Büyükşehir Belediyesi’nin işleteceği sosyal buluşma mekanı olarak tasarlanan 1 adet çay bahçesi,1 meydan,448 metre yürüyüş yolu, pergolalar, kamelyalar, 2700 m2 çocuk oyun alanı, Akdeniz mahallesi yakasında Büyükşehir Belediyesi’nin işleteceği 1 adet çay bahçesi, 2 adet basketbol sahası, kaykay pisti, fitnes ve spor alanı, evcil hayvan gezinti ve eğitim alanı, 567 metre yürüyüş ve koşu yolu ve 600m2 çocuk oyun alanı yer alacak.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, projenin 04.06.2016 tarihine kadar tamamlanacağını belirtti.

image

image_1

image_2