Olimpiyat Kervanı MKÜ’de

Fair Play Üniversiteler Kervanı
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından üniversitelerde fair-play felsefesinin yayılmasına yönelik olarak düzenlenen ‘Fair-Play Üniversiteler Kervanı’nın 15. durağı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi oldu.
Bu kapsamda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Milli Olimpiyat Komitesi üyelerini sempozyum öncesi Rektörlük makamında ağırladı. Ziyarete Avrupa Fair-Play Birliği Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar, Türkiye Fair-Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay, Komisyon Üyeleri; Teoman Günay, Doç. Dr. Bilge Donuk, Haldun Domaç, Semra Demirel, Sevim Güllü ve 2008 Pekin Paralimpik Oyunlarında olimpiyat rekoru kıran Gülbin Su katıldı. Ziyaret sırasında üniversitemizden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alper Aslan, müdür yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bilal Biçer, Öğretim Üyeleri; Yrd. Doç. Dr. Nigar Küçükkubaş ve Yrd. Doç. Dr. Burhan Çumragil de hazır bulundu.
Ziyarette, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair- Play Komisyonu’nun yurt çapındaki çalışmalarına değinildi. Komitenin bu yılki programından bilgiler verilen ziyarette, Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakülteleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarının hedeflendiği, bu konuda öğrencilere, sempozyumlarla birlikte fair-play kültürünün yerleştirilmesinin amaçlandığından söz edildi. Ayrıca ziyarette komisyon üyeleri, fair play anlayışına verdiği destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Kaya’ya plaket ve rozet takdim etti.
Buradaki ziyaretin ardından öğleden sonraki programda ise, Atatürk Konferans Salonu’nda Dünya Fair-Play Karikatür Sergisi’nin açılışı yapıldı. Rektör Kaya ve Milli Olimpiyat Komitesi üyelerinin açılışını birlikte yaptığı sergide dünyadan ve Türkiye’den çeşitli spor olaylarının mizahi bir dille anlatıldığı görsellere yer verildi. Arıkan sergide, yazmış olduğu kitabı imzalayarak Rektör Kaya’ya hediye etti. Ardından ‘Fair-Play Üniversiteler Kervanı’ adlı panel gerçekleşti. Moderatörlüğünü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nigar Küçükkubaş’ın yaptığı panelde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ve Avrupa Fair-Play Birliği Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar, fair-playin önemine vurgu yapan konuşma yaptılar.
Rektör Kaya buradaki konuşmasında, “Sporu halkımıza sevdirmek, olimpizm felsefesini halkımız arasında yaygınlaştırmak ve ülkemizin sportif alanda elde edeceği başarılar ile ülke tanıtımına katkıda bulunmak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin önemli sorumlulukları arasındadır.” dedi.
Fair-play olgusunu sadece sportif ahlak açısından değil aynı zamanda hayatın her aşamasına yaymanın zorunlu olduğunu belirten Rektör Kaya, “Bu davranış şekli barışçıl ve daha iyi bir dünya inşa etmeye de katkıda bulunacaktır.” diye konuştu.
Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören panelde milli olimpiyat komitesi üyelerinin yanı sıra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alper Aslan ve milli okçu Gülbin Su da söz aldı.
Program plaket takdimleriyle sona erdi.

DSC_0584 DSC_0567 DSC_0549 DSC_0500 DSC_0474