ÇOCUĞUNUZ ÖDEVLERİ EKSİK YAPILIYOR VE UNUTUYORSA DİKKAT

Ev ödevini yaparken sorun yaşayan, eksik ya da unutulmuş ödevlerle okula giden çocuk, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu sorunu yaşıyor olabilir.
Dörtyol’da eğitimin öncü kuruluşu ve lokomotif görevini yapan Özel Tufan Koleji eğitimin her alanında olduğu gibi çocukların sosyal, bedensel ve zihinsel gelişimlerinde de ayrıcalıklı yerini koruyor. Her öğrenci ile ayrı ayrı ilgilenen Özel Tufan Koleji bu anlamda rehberlik hizmetlerine özel bir önem veriyor.
Özel Tufan Koleji Rehber Öğretmeni Sultan Açıkgöz Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu sorununun temel özelliklerinin aşırı hareketlilik, dikkat sorunları ve aklına geleni düşünmeden yapma, isteklerini erteleyeme yani dürtüsellik olduğunu belirterek günümüzde tüm dünyada hakkında en çok araştırma yapılan rahatsızlıkların başında geldiğine dikkat çekti.12336248_10153724702327768_773913976_nÖDEV YAPMAKTA ZORLANIRLAR, EĞİTİM BAŞARISI GÖSTEREMEZLER
Özel Tufan Koleji Rehber Öğretmeni Sultan Açıkgöz dikkat eksikliği, aşırı hareketlilik ve dürtüselliğin tek ya da hep birlikte bulunabileceğini belirterek bu sorunlardan her birinin dersi izleme, dinleme, algılama, söylenenleri yerine getirebilmede sorunlar çıkartabilecek durumlar olduğunu belirterek; “Bu nedenle çocuklar var olan potansiyelinin karşılığı olan eğitim başarısını gösteremez. Ödevleri yapmakta sorunlar yaşanır. Eksik veya unutulmuş olarak ödevler getirilir. Hatta hiç getirilmeyebilir.” diyerek anne ve babalara uyarıda bulundu.
ARKADAŞ İLİŞKİLERİNDE SORUN YAŞIYORSA
Ailelere müdahalede geç kalınmaması uyarısında bulunan Özel Tufan Koleji Rehber Öğretmeni Sultan Açıkgöz: “Çocuk psikiyatrisinde temel kural, günlük yaşam ve işlevsellikte bozulma ve sorunun yaşanmasıdır. Yaşam ve işlevsellikte bozulma derken; beklenen eğitim performansı yakalayamıyor olması, arkadaş ilişkilerinde sıkıntıların yaşanması, evde anne-baba ile ödev / ders gibi konularda, kurallara uymama gibi alanlarda çatışmaların yaşanması, sorumlulukların yerine getirilmemesi, geç uyuma, az uyuma, uykunun kalitesinin iyi olmaması gibi sorunların olması müdahale gereken durumlardır”
DİKKAT EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ
Özel Tufan Koleji Rehber Öğretmeni Sultan Açıkgöz dikkat eksikliğinin belirtilerini şöyle sıraladı: “Çoğu zaman dikkatini ayrıntılara verememe sorunu yaşar, okul ödevlerinde dikkatsizce hatalar yapar. Üzerine aldığı görevlerde ya da oynadığı etkinliklerde dikkati dağılır. Doğrudan kendisine konuşulduğunda çoğu zaman dinlemiyormuş gibi görünür. Verilen konuları izlemez ve verilen ödevleri, ufak tefek işleri tamamlayamaz. Üzerine aldığı görevleri ve etkinlikleri düzenlemekte zorluk çeker. Zihinsel çabayı gerektiren görevlerden kaçınır, bunları sevmez ya da bu türlü işlerde yer almaya karşı isteksizdir. Üzerine aldığı görevler ya da etkinlikler için gerekli olan şeyleri kaybeder. Dikkati dış uyarılarla kolaylıkla dağılır. Günlük etkinliklerde çoğu zaman unutkandır ve öğrenme güçlüğünün eşlik ettiği hiperaktif çocuklarda çabuk unutma daha sık olur.”
Hiperaktif çocukların özelliklerini de sıralayan Özel Tufan Koleji Rehber Öğretmeni Sultan Açıkgöz; “Bu çocukların elleri ayakları kıpır, kıpırdır ya da oturduğu yerde kıpırdanıp durur. Sınıfta ya da oturması beklenen diğer durumlarda oturduğu yerden kalkar. Çoğu zaman uygunsuz olan durumlarda koşuşturup durur ya da tırmanır.” dedi.tb 001