Kadınlar Güçleniyor, Hatay güçleniyor protokol metni imzalandı

Sivil toplum diyalogu parolası ile hareket eden kadın meclis üyeleri ve kadın derneklerinden oluşan heyet İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret ederek Kadınlar Güçleniyor, Hatay güçleniyor protokol metnini imzalattılar.

Kadınlar kent yönetimine eşit katılıyor prensibi ile hareket eden aralarında İskenderun Belediye Meclis üyesi Gülden Özdemir ile Müge Kılınç’ında bulunduğu üyeler”Kadınların Etkin Katılımı İçin Yerel Fırsatlarının Arttırılması Projesi” hakkında Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e bilgi verdiler. Projenin desteklenmesi adına İskenderun ilçesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan heyet sözcüsü açıklamasında şu görüşlere yer verdi;”Biz Hatay ve ilçelerinde hizmet veren yerel yönetimler ile hak temelli çalışmalar yapan kadın örgütleri ve grupları olarak kadınların her alanda güçlenmelerini sağlayarak yerelde etkin katılımları arttırmak üzere yerel yönetimlerle iletişim içerisinde ortak çalışma kültürünü oluşturmak ve yaymak amacıyla bir araya geldik. Bu protokol çerçevesinde belediyelerimiz ile kadınların yaşamlarını kolaylaştıracak birimlerin oluşturulması konusunda işbirliği yapmayı hedefliyoruz şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kadınların aktif olarak politikanın içerisinde olmasının ülke gelişimine pozitif bir güç sağlayacağını belirtti. Başkan Seyfi Dingil sözlerini şu şekilde devat etti;” Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.

Bizde İskenderun Belediyesi olarak meclisimizde kadın üyelerimizle birlikte şehrin gelişimi ve inşası için birlikte mücadele ediyoruz. Ben huzurlarınızda kendilerine içtenlikle teşekkür ediyorum”dedi. Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil günün anısına Kadın konuklarına çeşitli hediyeler takdim etti.

DSC_0045 DSC_0057 DSC_0061

Önceki İçerikİSKENDERUN BELEDİYESİ RAMAZAN ÖZ TAZİYE EVİ HİZMETTE
Sonraki İçerikÖdüllü Atık Pil Toplama Kampanyası başladı