DÖRTYOL BELEDİYE MECLİSİ 11. BİRLEŞİMİNİ YAPTI

Dörtyol Belediye Meclisi 2015 yılı 11 Meclis Birleşiminin 2. oturumunu perşembe günü gerçekleştirdi.
Ak Parti Meclis Üyeleri Celalettin Yakut, Kahraman kıymacı ve Mehmet Keleş, MHP Meclis Üyesi Mehmet Taş ile CHP Meclis Üyesi İlyas Cemal Karaca’nın katılmadığı meclis oturumu saat 15;30’da Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un açılış konuşmasıyla başladı.
Başkan Toksoy Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonunun çarşamba günü toplanarak raporlarını hazırladığını belirtti.
Dörtyol Belediye Meclisi 2015 yılı 11 Meclis Birleşiminin 2. Oturumu Plan Bütçe Komisyonuna gönderilen Birimler arası hesap aktarmalarını içeren 5. Gündem maddesinin görüşülmesiyle başladı. Belediye Yazı İşleri Müdürü Adnan Toksoy tarafından Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu meclis üyelerine okundu. Komisyonun uygun bulduğu aktarmalar meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlandı.
Gündemin 8. maddesindeki sıcak karışım asfalt alımı için İller Bankasından Kredi kullanılması için Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’a yetki verilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonunun uygun görüşleri doğrultusunda meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlandı.
Gündemin 9. ve geçtiğimiz meclisin de çok tartıştığı Yeşilköy Mahallesinde Delta Rubis Firmasının liman sahasında deniz içerisinde yapmayı planladığı 30 m lik bağlama iskelesi konusuna Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı MHP Meclis Üyesi Ali Rıza Uygur açıklık getirerek, firmanın talebini, bakanlıklardan alınan izinleri, yapılmak istenen imalatın tüm detaylarını ve bu imalat için alınmış olan çevre değerlendirme raporlarını komisyon üyelerinin titizlikle incelediğini belirtti ve; “Daha önce konulmuş olan direkler kaya zemine oturmadığından kullanılamaz duruma gelmiş. Firma bizden bu direklerin yerini 15 – 20 m kaydırarak önceki bağlama iskelelerinin büyüklüğünde yani 30 m2 lik yeni bir bağlama iskelesi yapmak istemekte. Komisyonumuz bu isteği uygun bulmuştur” dedi. Madde komisyon görüşleri doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 13. ve son maddesinde Kara Hasan Paşa Sosyal tesislerinin işletilmesinin Belediye Şirketine devri konusu ise dosyanın daha detaylı bir şekilde hazırlanarak önümüzdeki meclise getirilmesi amacıyla Başkanlık tarafından geri çekildiği belirtildi.
Meclis 4 Ocak 2016 tarihinde saat 15;00’de toplanmak üzere birleşimine son verdi ve 2015 yılı meclis birleşimlerini tamamlamış oldu.

BMM 048