Muhasebeciler Odası E-Tebligat konulu seminer düzenledi

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından E-Tepligat konulu bilgilendirme toplandısı düzenlendi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen seminer öncesi İskenderun SMM Odası tarafından işletme ruhsatı almaya hak kazanan Janet Eriş, Serkan Ateşçi, Mahmut Okur, Sümeyra polat ve Ali Bağdatlı’ye belgeleri takdim edildi.

Toplantıda konuşan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Alaaddin Özbülbül,” Gelişen teknoloji ile birliktede yıllardır kağıt ortamında ve el ile yapılan işlemler artık elektronik olarak yapılmaktadır. 1.1.2016 tarihinde tüm mükelleflerin kulanacağı E-Tebligat konusunu Ağustos ayından bu yana bütün seminerlerde tüm meslektaşlarımıza sunmaya çalıştık. Tabi burda elektronik düzenleme artık hayatın vazgeçilmezi. Mutlaka her geçişte bir sancılı dönem vardır.

Burda da bu işin muhattabı birinci kişiler olarak sıkıntımız, özellikle gerçek gelir vergisi mükellefleri e-tebligat konusunda zorunlu hale getirlemeleri. Mutlaka tüm mükelleflerin elektronik ortamlarda e-tebligata girmesi gerekiyor” dedi. Seminere konuşmacı olarak katılan Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Koordinasyon müdürü İbrahim Aydoğan ve Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Ahmet Tecimen meslek mensuplarına E-Tebligat ile ilgili sine-vizyon destekli olarak detaylı bilgiler verdi. Seminere ayrıca Akdeniz Vergi Dairesi müdürü Mehmet Özbey, Asım Gündüz Vergi Dairesi Müdürü Hatem Uğurlu, Sahil Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Bıçakçı, Esnaf Oda başkanları ve meslek mensupları katıldı.

SMM ODASINDAN E-TEBLİGAT SEMİNERİ (2) SMM ODASINDAN E-TEBLİGAT SEMİNERİ (7)