Vali Topaca Türkmenlere yapılan yardımlara ilişkin bilgiler verdi

Vali Topaca Türkmenlere yapılan yardımlara ilişkin bilgiler verdi. Yardım akışının kesintisiz devam ettiğini ifade eden Topaca, “Yaptığımız incelemeler ve karşı taraftan gelen talepler doğrultusunda ihtiyaçlara binaen her gün yardım malzemelerini karşıya aktarıyoruz. Olayların başladığı günden bu yana bölgedeki insanların temel barınma, ısınma, giyim, gıda ve tıbbi ihtiyaçlarını karşılayacak 10951 adet battaniye, 1435 yatak, 61438 konserve, günlük yaklaşık 7000 olmak üzere toplamda 62500 adet ekmek, 1050 adet çadır, 86228 litre su dağıtımı olmuştur. Günlük olarak verdiğimiz çocuk maması, süt, kahvaltılık gibi malzemelerin yanında yine bu güne kadar 113 ton muhtelif gıda kolisi, muhtelif ilaç, 35000 adet değişik çeşitlerde muhtelif giysi, 5666 adet çocuk bezi, hijyen kiti, 75634 k un, 28000 kg et, 5280 çift bot yardımı yapıldı. Ayrıca bölge halkı tarafından günlük su temini için bir sondaj talebi oldu. Bu talebi de imkânlar dâhilinde değerlendirip gerekli iyileştirmeyi de yapmaya çalışacağız. Artık havaların soğumasından dolayı, bölgedeki insanların kış mevsimini daha rahat bir şekilde geçirmelerini sağlamalarına yardımcı olacak malzemelerin gönderimine ağırlık vereceğiz.”dedi.

Bugün kamp alanında yapılmış olan sahra hastanesini ve ilk girişlerde sağlık kontrolünün yapıldığı kontrol merkezini ziyaret ettiklerini ifade eden Sayın Topaca “Sağlık konusunda herhangi bir eksikliğin ya da aksaklığın olmadığını gördük. Yine o bölgede Kızılay’ın kurduğu sahra mutfağımız mevcut. İhtiyaç duyulduğunda hizmet vermeye hazır.” dedi.

Türk Milletinin Yardımseverliği Ve Misafirperverliği Diğer Milletlere Örnek Olacak Düzeyde

Devletimizin sağladığı yardımların yanında Türkiye’nin farklı bölgelerinden belediyelerimiz, Sivil Toplum Kuruluşları, yardım kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımız yardım göndermek için bizlerle irtibata geçtiler. Ben buradan devletimiz adına, milletimizin göstermiş olduğu hassasiyet ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.

Şu an itibariyle karşı taraftaki kampta verdiğimiz 1290 çadırda yaklaşık 7000 kişi, diğer bölgelerde de verdiğimiz 2880 çadırda kalan toplamda 14519 kişinin olduğunu tahmin ediyoruz. Tabi bu verdiğimiz rakamlar karşı taraftan bize gelen bilgilerden yola çıkarak elde ettiğimiz sayılardır. Bu bilgilere dayanarak biz de yardımlarımızı, çalışmalarımızı ve gerekli tedbirlerimizi hayata geçiriyoruz.” dedi.

Düşen uçaktan koptuğu değerlendirilen parçaların isabet etmesi sonucu iki vatandaşımızın hafif yaralandığı ve bazı araçlarda ve evlerde de hasarın olduğunu aktaran Vali Topaca, kopan parçalarla ilgili kesin bilginin ise kriminal laboratuvar incelemesi neticesinde kamuoyuna aktarılacağını söyledi.

Yardımların hızlı ve düzenli bir şekilde akmasını sağlamak için Türkmen temsilcilerle her zaman görüşme halinde olduklarını aktaran Vali Topaca muhabirlerin sorularını yanıtlayarak toplantıyı noktaladı.

Screenshot_1 Screenshot_2 Screenshot_3