BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPEX FUARINDA

Hatay Büyükşehir Belediyesi 18-21 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya’da 23.’sü düzenlenen Expo Center Uluslararası Yapı Malzemeleri İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı’nda (YAPEX) Hatay’ın kırsal bölgelerini projelerle tanıttı.
Ana teması “Kırsal Yaşam Kırsal Miras” olan ve Antalya’da gerçekleşen fuar, Akdeniz bölgesinin en önemli buluşma noktası olmakla birlikte, restorasyon, renovasyon ve kültür mirası koruma teması ile Türkiye’de düzenlenen tek fuar olma özelliğini taşıyor. Fuarda, kırsal kesimin varlık nedenini güçlendirmek ve bu etkinliklerde tüm kurumlarla birlikte hareket etmek amacı güdüldü.
ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ) ve Tarihi Kentler Birliği’nin destekleri ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde uluslararası boyutta yapılan fuara birçok kent ve ülke tarafından katkı sağlandı.
Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak Kırsal Yaşam Kırsal Miras konulu fuarda Hıdırbey Musa Ağacı projesini ana proje ve çıkış noktası olarak kullanıp stantta “Köklerinde ab-ı hayat, dallarında kudret ” sloganı ile tanıtıp bu anıt ağacın görsel tasarımı kullanılarak katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği bir fuar gerçekleştirilmiş oldu.
Stant tasarımında Hıdırbey Musa Ağacı Projesine ek olarak St. Simon Manastırı Proje ve Restorasyon projesi, Harbiye Şelaleleri Peyzaj Projesi, Vakıflı Konukevi Projesi ve Restorasyon Projesi, Şenköy Sokak Sağlıklaştırma Projelerinin tanıtımı yapıldı.
Ayrıca Hatay’ımızın kırsal bölgelerine ilişkin hazırlanan projelerin dışında, bu alanlarda yetişen (zeytin, nar, biber, turunç, ceviz vs) organik ürünlerimizden elde edilen zeytinyağı, nar ekşisi, biber salçası, turunç reçeli ve ceviz reçelinden oluşan nostaljik filelerin sunulması da katılımcılar tarafından büyük beğeni kazandı.

HBB-BASIN-YAYIN-2JPG HBB-BASIN-YAYIN-3JPG HBB-BASIN-YAYIN-6JPG IMG-20151124-WA0012 IMG-20151124-WA0013