Kasım 2015 Öğretmenler Günü Kutlama Programı

Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 87’nci, bu anlamlı günün Ülkemizde öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 34’üncü yılı münasebetiyle İlçemizde çelenk sunma töreni ve kutlama etkinliği düzenlenerek bu müstesna günün yıldönümü anlam ve önemine yakışır bir şekilde kutlandı.

24 Kasım 2015 Salı günü saat: 09.25’de gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreninde; İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Ata’mızın manevi huzuruna çelenk sunulmasının müteakibinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşımız coşkuyla okundu.

Çelenk sunma töreninin sona ermesinin ardından Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Konser Salonu’nda düzenlenen kutlama programına katılan protokol üyeleri, eğitimciler ve diğer davetliler; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görev şehidi olan ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anarak, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini kutlamak amacıyla tertip edilen programı takip ettiler.
Kutlama programına; İlçemiz Kaymakamı Sayın H.Hasan Özyiğit, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kurmay Yarbay Erdinç Balkan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil Türkdönmez, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, Şube Müdürleri, Okul İdarecileri, Öğretmenler, Öğrenciler ile Veliler ve diğer davetliler katıldı.
İskenderun Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Kadir SARI tarafından açılış konuşması yapılmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven tarafından günün anlam ve önemine ilişkin özel bir konuşma yapılarak, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekildi.

Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan genç öğretmenler adına konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Yunus Emre Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Dürdane Nur Ersöz’ün öğretmenlik mesleğine yönelik konuşmasını yapmasının ardından emekli öğretmenler adına Süreyya Ferah Uyar kürsüde yerini alarak öğretmenlik mesleğinin hassas bir meslek olduğu kadar bir o kadar da sorumluluğu geniş olan bir meslek olduğunu belirtti.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasının müteakibinde İlçemizde 2015 yılında emekli olmuş öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri İlçemiz Kaymakamı Sayın H.Hasan Özyiğit tarafından takdim edildi.

Kaymakam Özyiğit; Emekli öğretmenlere bugüne kadar gösterdikleri sabır ve gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, bu müstesna günlerini en içten dilekleriyle kutladı.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler İskenderun Öğretmenevi Müdürü Şükrü Gözüküçük’ün eşliğinde yemin ederek mesleğin en önemli adımını bu anlamlı günde attılar.

General Şükrü Kanadlı İlkokulu tarafından hazırlanan “Gelecek Biziz” adlı müzik gösterisi sunulduktan sonra, “Öğretmen” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

İskenderun Fatih Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanarak sahnelenen “Ben Bir Öğretmenim” adlı oratoryo ve ardından sunulan şiir ve müzik dinletisi seyirciler tarafından coşkuyla alkışlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle böylesine güzel bir programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekibine, tüm okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerine tebrik ve teşekkürlerini ileten İlçemiz Kaymakamı Sayın H.Hasan Özyiğit,
Fatih Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini başarılı sunumlarından dolayı ayrıca tebrik etti.

IMG_5908 IMG_5920 IMG_5937 IMG_5938 IMG_5984 IMG_5986 IMG_5992

Önceki İçerikİşte 64. Hükümet
Sonraki İçerikÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİNDE SON TAKSİT GÜNÜ 30 KASIM