BAŞKAN SEYFİ DİNGİL GENÇ ÖĞRETMENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle mesleğine yeni atanan öğretmenlere belge takdim törenine katıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da da düzenlenen törenlerle kutlandı. Toplumumuzun lideri ve ışığı olan öğretmenlerimiz için Mustafa Yazıcı Kültür Konservatuarı’ndaki törene; İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven ve öğretmenlerimiz katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, insan yetiştirmenin kutsal olduğunu belirtti. Öğretmenlerin üretken olduğunu kaydeden Müdür Güven, “Bir toplumun ilerlemesinde en büyük etken öğretmenlerdir. Çünkü öğretmenler toplumu geleceğe hazırlar. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımızın Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven’in ardından ilk göreve başlayan öğretmenler adına Dürdane Nur Ersöz söz aldı. Ersöz, “Öğretmenlik, insanlık tarihinin en eski mesleğidir. Toplumun sürekli önünde gider. Genç öğretmenler olarak her zaman öğrencilerimize ışık olacağız” diye konuştu. Emekli öğretmenler adına Süreyya Ferah Uyar ise, 34 yıl icra ettiği öğretmenlik mesleğini şan ve şerefle bitirdiğini ifade etti.

Mesleğini çok sevdiğini vurgulayan Uyar, “Öğretmenlik fedakârlık ister, saygınlık ve emek ister. Tek kelime ile özetlemek gerekirse ‘Ne Ekersek Onu Biçeriz’” dedi. Konuşmaların ardından İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kompozisyon dalındaki yarışmada dereceye giren öğrencilere belge ve hediyelerini takdim etti. Burada duygularını ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Öğretmenlerimiz, güçlü Türkiye yolunda en büyük teminattır. Yüreği ve gönlü eğitim aşkıyla yanan tüm öğretmenlerimizin canla başla öğrencilerimizi yetiştirmeleri bizlere büyük onur ve gurur veriyor. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı ve özel günlerini kutlar; sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

DSC_0328 DSC_0349