Dünya Çocuk Hakları Komitesi’nden Vali Topaca’ya Ziyaret

Vali Topaca, ‘’Ülkemizin, milletimizin geleceği çocuklarımızın elindedir. Geleceği inşa edecek olanlar onlardır. Onun için çocuklarımıza ve gençlerimize büyük önem veriyoruz. Onların en güzel şekilde yetişmesini istiyoruz. Bu ülke gelecekte onların elinde daha güzel noktalara gidecek. Refahımız onlar sayesinde artacak. Çocuklarına sahip çıkamayan devletlerin geleceğinin güçlü olması mümkün değildir.’’ dedi.

-Çocuklarımız için birçok riski barındıran bir çağda yaşıyoruz-

Çocuklara mutlaka sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Sayın Topaca, ‘’Çocuklarımız için birçok riski barındıran bir çağda yaşıyoruz. Gerek ailenin, gerek toplumun, gerekse devletin onlarla yakından ilgilenmesi gerekiyor ki onları bu risklerden uzak tutalım. Onları en güzel şekilde yetiştirelim. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız dünyayı, ülkemizi, insanları tanısınlar. Her biri güzel birer insan olsun. Üreten insan olsun. Topluma faydalı birer birey olsun. Ülkesini, milletini seven, maneviyatı güçlü, ruhu sağlam bir zemine oturmuş güçlü birer insan olsun. Bütün gayretimiz aslında bunun içindir.’’ dedi.

Çocuklarımızdan da beklentileri olduğunu belirten Sayın Topaca,’’Öncelikle istediğimiz şey iyi birer insan olmaları. Nerden geldiğini ve nereye gideceğini bilen; ülkesini, milletini, devletini seven, sadakatli birer insan olmaları. Bunlar sağlandığı takdirde başarı da gelecektir, refah da gelecektir. Dolayısıyla sizden bu yönde de gayret bekliyoruz. Ne iş yaparsanız yapın onu en güzel şekilde yapın. Öğrenciyseniz öğrenciliği güzel bir şekilde yapın. Öğrenmek için çalışın, kendinizi geliştirin. Okul dönemini iyi değerlendirin. Öğrenme kapasitenizin iyi olduğu bu dönemi güzel değerlendirirseniz, gelecekte daha başarılı olursunuz. Çağımız nitelikli insan çağı. Uzmanlaşmamış, kendisini iyi yetiştirmemiş insanların başarılı olabileceği bir çağ değil. Bizler, sizlerin kendinizi böyle bir dünyaya hazırlamasını canı gönülden istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

-Her Çocuk Haklarıyla Doğar-

Çocuk haklarının aile, toplum ve devlet tarafından korunması gerektiğini ifade eden Sayın Topaca, inancımızın her varlığın haklarına riayet etmeyi, hakka uygun ve adil bir şekilde davranmayı emrettiğini belirterek çocuklarımızın da doğuştan gelen haklarını koruma hususunda devletimizin gerekli hassasiyeti gösterdiğini söyledi.

Sayın Topaca, günün anısına çocuklara çeşitli hediyeler vererek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çocuk Hakları Komitesi öğrencilerinden Feyzanur Yelkaya ise Sayın Topaca’ya etkinlikler kapsamında çocukların gözünden yapılan resimlerin yer aldığı “Her Çocuk Haklarıyla Doğar” isimli bir dergi hediye etti.

Ziyarete Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü ve Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz’ın yanı sıra Çocuk Hakları İl Temsilcisi Vedat Taşkıran ile Çocuk Hakları Komitesi öğrencilerinden Şenel Altunbaş, Feyzanur Yelkaya, Mustafa Sayal, Majed Al Sayed Ali, Meryem El Medeni katıldı.

Screenshot_1 Screenshot_2