ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

20 KASIM Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri çerçevesinde; Kıcı Orta Okulu 5. Sınıf öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir ŞAHAN, Okul Müdürü Ramazan ONATÇA ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Tuna DOĞAN ile birlikte Kaymakam Abdulaziz AYDIN’ı ziyaret etti.
Öğretmen DOĞAN; 20 Kasım Çocuk Hakları Günü dolayısı ile çocuklarımızın haklarını öğrenme ve savunabilme yeteneklerini arttırıcı faaliyetler kapsamında, ilçede devletimizin temsilcisi olan Sayın Kaymakamımızı ziyaret etmek sureti ile bir anlamda devletimizle çocuklarımızı tanıştırma düşüncesinde olduklarını, kendilerini kabul etmelerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, kırsal bir mahallede bulunan okula atandığında, fiziki mekanı, donanımı ve araç gereçleri ile hiçbir eksiği bulunmayan bir okulla karşılaştığında şaşırdığını, okulunun tam bir laboratuvar ortamına sahip olduğunu memnuniyetle vurguladığını belirtti. Öğrencilerin ziyaret öncesi hepsinin ayrı ayrı mektup hazırladığını belirterek, hazırlanan mektupları Kaymakam AYDIN’a teslim etti.
Okul Müdürü ONATÇA; Kırsal bir mahallede bulunan okullarının fiziki ve donanım açısından hiçbir eksiğinin bulunmadığını, kendilerine bu konuda her zaman desteklerini esirgemeyen başta İlçemiz Kaymakamı ve idarecilerine teşekkürlerini ifade ederek, öğrencileri ile birlikte hazırlamış oldukları ve okul bahçesinde yetiştirdikleri Zeytinlerden yapılan salamurayı takdim ettiler.
Kaymakam AYDIN öğrencilerle ayrı ayrı tanışarak, tek tek ideallerinin ne olduğunu sordu. Almış olduğu mektupları okuyarak, talepleri ayrı ayrı değerlendireceğini, bazı mektupları okuduğunda Çanakkale gezisini talep eden öğrenciler olduğunu gördüğünü belirterek, Kaymakamlık olarak geçtiğimiz yıllarda başarılı öğrenciler seçilerek bu tür gezilere gönderilmesi politikasının aynı şekilde uygulanacağını, başarılı olanların düzenlenecek gezilerde yer alacağını ifade etti. Yaklaşık üç yıldır Belen’de görev yaptığını, ilk defa “Çocuk Hakları Günü” dolayısı ile ziyaret gerçekleştirildiğini, gerek ziyaret dolayısı ile gerekse de öğrencilerin özgüvenli hallerini görmekten son derece memnuniyet duyduğunu, bu tür aktivitelerin önümüzdeki dönemlerde de devamını dileyerek, göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı öğretmen ve idarecilerine teşekkür etti. Kaynakların kısıtlı olduğunu, bu kısıtlı imkanlarla öğretmenlerimizin, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmelerinin büyük önem arz ettiği vurgulanarak, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın, en iyi şekilde yetiştirilmesi amacı ile her kesimin üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olması gerektiğinin altını çizdi.

DSC_0199

DSC_0201

DSC_0226