HATAY ÇOCUK HAKLARI KOMİTESİ’NDEN SERDAR GÜVEN’ ZİYARET

Hatay Çocuk Hakları Komitesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven’e makamında ziyarette bulundu.

Ziyarete, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, Hatay Çocuk Hakları Komitesi İl Koordinatörü Vedat Taşkıran, Hatay Çocuk Hakları Komitesi Çocuk Komite Üyeleri Türk ve Suriyeli Kız Erkek Temsilcileri katılım gösterdi.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşma yapan Aldatmaz: “ Hatay Çocuk Hakları İl Komitesi olarak 2004 yılından bu yana faaliyetlerimiz sürmekte ve elimizden geldiği kadar çok çocuğa ulaşmaya çalışmaktayız. Hatay Çocuk Hakları Komitesi’nin, ülkemizde ve ilimizde çocuk haklarının en duyarlı takipçileri olacak Çocuk Entelektüelleri ve Öncülerini hazırlayacak çocuk merkezli bir eğitim yaklaşımıdır. Kurulduğumuz günden beri çocukla için çeşitli çalışmalar yürüttük. Amacımız çocuklarımızın büyüklere ve akranlarına kendilerini daha iyi ifade etmeleri ve sorunlarını daha rahat aktarmasıdır. Hatay’da çocuk işçiliği ve çocuk istismarını engellemek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca Hatay Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Hatay Çocuk Hakları Komitesi, Çağdaş Drama Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliği ile başlatılan “ Yarınlar İçin Önce Çocuklar ” projesiyle Türkiye’de ilk kez ilçe ve köylere kadar ulaşan Çocuk Hakları Eğitici Eğitimi verildi. 4 gün süren eğitimin sonunda 167 çocuğa “Çocuk Hakları Eğitici Sertifikası” verildi” İfadelerini kullandı.

Başkan Vekili Güven: “Öncelikle hepinizin ellerine sağlık. Çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü. Çocuk hakları deyince Tüm dünyadaki çocukların eğitimi için sokakta olmamaları çalışmamaları gerekmekte. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık iki ay önce tamamladığımız Türkiye’de 2. Sırada yer alan Dev Spor Kompleksi’nde 20 branşta çocuklarımıza ve gençlerimize spora yönlendiriyoruz. Ayrıca HATMEK’te de ücretsiz olarak meslek edindirme kurslarımız var. Amacımız çocuklarımızı dışarıdaki kötülüklerden uzaklaştırıp eğitime ve spora yönlendirebilmek” dedi.

Bu sezon üstün başarı göstererek 1. Ve 2. Ligde mücadele eden takımlarımızdan söz eden Güven, çocukları Pazar Günü Kapalı Spor Kompleksi’nde oynanacak Erkek Voleybol Takımı’nın maçına davet etti.

Hatay Çocuk Hakları Komitesi Çocuk Komite Üyeleri Güven’e çiçek takdim etti. Ardından Güven, çocuklara hediyeler verdi.

Günün anlam ve öneminin anısına toplu fotoğraf çektirilmesiyle ziyaret son buldu.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG HBB-BASIN-YAYIN-2JPG HBB-BASIN-YAYIN-5JPG HBB-BASIN-YAYIN-7JPG

Önceki İçerikYazı İşleri Müdürü Mehmet GÖK Göreve Başladı
Sonraki İçerikAlaca Ticaret Odası’ndan İTSO’ya ziyaret