Çocuk Hakları Komitesi Başkan Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti

İskenderun’da yeni kurulan ve çocuklarımızın haklarını gözeten İlçe Çocuk Hakları Komitesi, Dünya Çocuk Haklarını Koruma Günü dolayısıyla İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ettiği konuşmasında çocuklarımızın geleceğimizin teminatı olduğunu belirterek, İskenderun’da da onlar için birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNİCEF’in girişimiyle oluşturulan İl Çocuk Hakları Komitelerinin bir halkası da İskenderun’da kuruldu. Çocuklarımızın sahip olduğu hakları korumak ve kollamak adına önemli bir görev üstlenen İlçe Çocuk Hakları Komitesini Belediye Başkanı Seyfi Dingil makamında kabul etti. Sosyal Hizmetler Müdürü Yılmaz Balaman, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e komitenin işlevi hakkında bilgiler verdi.
Tüm çocuklarımızın çocuk olmaları dolayısıyla sahip olduğu hakları olduğunu kaydeden Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Yılmaz Balaman, “Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce her ilde İl Çocuk Hakları komiteleri oluşturulmuş olup, 2000 yılından itibaren çalışmalarını sürdürmektedir. Katılım bütünüyle gönüllülük esasına dayanmaktadır” dedi. İskenderun’da kurulan İlçe Çocuk Hakları Komitesinin kısa zamanda büyük çalışmalara imza atarak ses getirdiğini kaydeden Balaman, ayrıca İskenderun’un Türkiye’nin en başarılı ilçesi konumunda olduğunu kaydetti. Balaman kabulden dolayı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkür etti.

DSC_0325 DSC_0329 DSC_0338