HATAY MEDENİYETLER KOROSUNDAN MUHTEŞEM KONSER

Hatay Medeniyetler Korosu, İskenderunlulara eşsiz güzellikte konser verdi. İskenderun Belediyesi’nin kültürel etkinlikleri kapsamında verilen konserde sahne alan koro, 12 farklı dilde türkü, ilahi ve şarkılar seslendirerek dinleyicileri kendine hayran bıraktı.

İskenderun Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda gerçekleştirilen konsere; İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya, davetliler ve İskenderun halkı katıldı. Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Hatay Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat, üç semavi dinden ve 6 farklı medeniyetten kişilerin bulunduğu koronun, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildiğini hatırlattı. Özfırat Hatay’ın tarihini ve kültürünü dünyaya aktardıklarını belirterek konsere teşrif eden herkese teşekkür etti.

Konsere yoğun ilgi gösteren İskenderunlular, seslendirilen eserlerle zaman zaman duygu dolu anlar yaşarken, şef Yılmaz Özfırat yönetimindeki muhteşem koro, Türkçe, Ermenice, Rumca, Arapça şarkı, ilahi ve türküler seslendirdi. İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, halkımıza unutulmaz bir konser yaşattıkları için Hatay Medeniyetler Korosu şefi Yılmaz Özfırat’a plaket, koro adına ise bayan sanatçıya çiçek takdim etti.

MEDENİYETLER KOROSU (3) MEDENİYETLER KOROSU (4)

Önceki İçerikİSKENDERUN’DA YAĞMUR SORUNLARI İLE MÜCADELE SÜRÜYOR
Sonraki İçerikİTSO Akreditasyon Denetiminden başarı ile Geçti