Arsuz’a kadın kültür evi

Kadınlar, yerel yönetimlerle daha güçlü!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Yeşilpınar Kadınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından AB Hibe çağrısıyla hayata geçirilen Kadınların Etkin Katılımı için Yerel Fırsatların Geliştirilmesi Projesi kapsamında kadınların yerel yönetimlerde söz sahibi olmasını ve her alanda güçlendirilmesini sağlayacak olan protokolü imzaladı.
Yeşilpınar Kadınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Meryem Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Emeği Derneği Başkan Yardımcısı Yıldız Taş, Emekli-Sen Kadın Komisyonu Üyesi Fevziye Bilgin, Hatay Kent Kadın Konseyi Üyesi Mine Kılıç, Flower Proje Asistanı Duygu Çalış’ın da katılımıyla belediyelerle imzalanan protokolle Hatay ve ilçelerinde hizmet veren yerel yönetimler ile hak temelli çalışmalar yapan kadın örgütlerinin ve gruplarının işbirliğiyle kadınların her alanda güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Kadınların yaşamı kolaylaşacak
Protokol imzalayacakları belediyelerde kadın meclis üyesi bulunması kriteri belirlediklerini söyleyen Yeşilpınar Kadınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Meryem Kılıç, “Yerel yönetimlerle imzaladığımız protokol çerçevesinde kadınların yaşamını kolaylaştıracak birimlerin, kurumların oluşturulması, hazırlanacak stratejik planlarda toplumsal cinsiyet eşitliği ve buna ilişkin bütçeleme de dahil olmak üzere her türlü önlemin alınacağı yerel eylem planlarının yapılması, uygulanması ve izlenmesi konusunda işbirliği yapmayı hedefledik. Kadın örgütleri ve STK’lar olarak belediyelerden beklentilerimiz şunlardır: Belediyede toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımının kurumsal olarak yaygınlaştırılması ve yerleştirilmesi, kadınların sosyo-ekonomik hayata katılımlarının desteklenmesi, evde ve sokakta şiddete uğrayan kadınların öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması, kadın istihdamını destekleyici önlemler alınması, ev eksenli çalışan kadınların pazarlama ve güçlenme ihtiyaçlarının giderilmesi, karar mekanizmalarında kadın katılımını erkeklerle eşit düzeyde sağlanması, kentimizin rahat, temiz ve huzurlu bir yaşam kalitesine uygun hale getirilmesidir” dedi.
Arsuz’a kadın kültür evi
Kadınların toplumsal yaşama katılması, üretim sürecinde yer alması ve daha fazla söz sahibi olmasını sağlayacak her türlü projeye destek vermeye hazır olduğu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “Erkek egemen bir toplumda kadınlar var olma mücadelesi veriyor. Aslında kadının bu mücadeleyi vermesinden çok, erkeklerin kadınlara o imkanları sunması gerekiyor. Kadın dernekleri ve grupları olarak sizlerin önerileriniz ufkumuzu açacak ve bize ışık tutacaktır. Arsuz Belediyesi olarak kadın kültür evi ve kadın kültür merkezi projelerimiz var. Eski belediye binaları ile ilgili sorun çözülür çözülmez kadınlarımıza bu alanları oluşturma konusunda gönüllüyüz. Bu kurumları açıp kadınlarımıza her türlü desteği sağlayacağız” dedi.

IMG_5506-- IMG_5521-- IMG_5525-1