DAĞLARA BOZKURT GEREK

Hatay Ülkü Ocakları tarafından dağ yürüyüşü düzenlendi. Fenerbahçe İlkokulu’un önünden başlayan yürüyüş Habibi Neccar dağının eteklerinde son buldu.
Marşlar, şarkılar söylenerek eğlenen Ülkü Ocakları mensupları unutulmaz bir gün yaşadı.
Hatay Ülkü Ocakları İl Başkanı Naci Akkaya’nın yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi İlk Kadın Kolları Dilek Demirdöven, Türk Sağlık Sen Başkanı Hayri Şahin, Hatay Asena Teşkilatı Başkanı Mediha Güneş, ve çok sayıda ocak mensubu gençler katılım gösterdi.
Dinlenme esnasında Habibi Neccar-ı tanıtan Başkan Naci Akkaya: “ Kuran-ı Kerim’de geçen olayda, M.S. 40’lı yıllarda (İsa), havarilerinden Yunus (Yuhanna) ve Yahya’yı (Pavlus) Antakya’ya gönderir. Bu iki elçi Antakya’ya girerken koyunlarını otlatan marangoz Habib-i Neccar ile karşılaşır (neccar, marangoz demektir). Neccar, yatalak oğlunun elçiler tarafından iyileştirilmesi üzerine İsa’nın getirdiği dine iman eder. Ancak Antakyalılar elçileri hoş karşılamaz ve onları hapse atarlar. İsa, bunun üzerine Barnabas’ı şehre üçüncü elçi olarak gönderir. Elçilerin tüm çabalarına rağmen halk İsa’nın dinine inanmaz ve onları öldürmeyi planlar. Bunu öğrenen Habib-i Neccar, şehre giderek Antakyalılara “Sizden hiçbir ücret talep etmeden Hakk dinini anlatan bu elçilerin söylediklerine uyun” diye seslenir. İsa’nın elçileri de, Habib-i Neccar da işkence altında şehit olurlar. Bu olay Kur’an’ın Yasin suresinde anlatılmaktadır.” İfadesini kullandı.
Habibi Neccar Dağı yürüyüşü Antakya Kalesi’nde kahvaltının yapılması ile son buldu.
Seren GÜLLÜ

IMG_0950 IMG_0964 IMG_0976