ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EBEDİYETE İNTİKALİNİN 77. YILINDA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde Atatürk Ortaokulu ve Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesi’ni organizasyonuyla düzenlenen etkinliklerle anıldı.
İlk tören sabah saat 08;45’de Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saat 09:05’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yapan Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk; “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 77. yıl dönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz” dedi.
Salon programı anma etkinlikleri ise Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirildi.
Salon Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Canan Arslan tarafından yapıldı.
Seslendirilen Atatürk şiirlerini Dış Basında Atatürk konulu slayt gösterisi takip etti. Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesi Öğrencilerinin sahnelediği orotoryo gösterisi ise büyük beğeni ve alkış aldı.
Atatürk konulu sinevizyon gösterilerinin sunulmasının ardından salon programı tamamlandı.
Salon programına Kaymakam Recep Soytürk, Ak Parti Hatay Milletvekili H. Bayram Türkoğlu, Garnizon Komutanı J. Yb. Tolunay Başer, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsa Büyük, CHP İlçe Başkanı Özel Gökisaoğlu, daire müdürleri, STK temsilcileri ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

GA 054 GA 060 GA 073 GA 085

Önceki İçerikÇÖZÜM YERİ SEÇİM MEYDANLARI DEĞİL MECLİS
Sonraki İçerikHatsu Esentepe Mahallesi’nde Su Patlağına Müdahale Etti