Büyük Önder Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 77. Yılı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıl dönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle saygı ile anıldı.

10 Kasım 2015 Salı günü saat 09.00 da çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlayan törende, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı ile göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi. Ardından Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk,

Aramızdan ayrılışınızın 77. yıldönümünde manevi huzurunuzdayız.

Milletimiz ile birlikte ortaya koyduğunuz kurtuluş mücadelesinin ardından kurduğunuz Cumhuriyet ile bu eşsiz zaferi taçlandırdınız.
Bizlere bıraktığınız bu kutsal emaneti korumak, onu her alanda daha da yücelterek gösterdiğiniz çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için yüksek bir görev bilinci ile çalışıyoruz.

Manevi varlığınız, cesur ve ileri görüşlü kişiliğiniz ile mücadele azminiz bizlere güç vermekte ve yolumuzu aydınlatmaktadır.
Türk ulusu olarak yüksek hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, sizi ve şahsınızda istiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ruhunuz şad olsun.’’

Anma Töreni Kültür Merkezi’nde Devam Etti

Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından anma programı Kültür Merkezi’nde devam etti. Bedii Sabuncu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik sunumu eşliğinde gerçekleşen “Atatürk Fotoğrafları Sergisi”nin ilimiz protokolü tarafından gezilmesinin ardından Vali Topaca, beraberindeki heyet ile birlikte “Atatürk’ü Anma Programı”nı izlemek üzere salona geçtiler.

Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan programda ilk olarak okul müdürü Mustafa Duran’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Jandarma Albay Kadir Ayhan “Farklı Yönleriyle Atatürk” konulu bir konuşma yaptı. Daha sonra okul öğrencilerinin hazırladığı oratoryo izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Oratoryonun ardından Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi ile Bedii Sabuncu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan koro tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma törenine Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın yanı sıra 21. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, H. Volkan Köksal, Erol Özkan, Fahrettin Göncü, Bilal Ölmez, Fehmi Sinan Niyazi, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Kur. Alb. Mehmet Ali Tuna, askeri erkan, il müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğretmen ve öğrencilerle vatandaşlarımız katıldı.

Screenshot_1 Screenshot_2 Screenshot_3 Screenshot_4 Screenshot_5

Önceki İçerikHayırsever iş adamı Bayırlıdan halka ikram
Sonraki İçerikÇÖZÜM YERİ SEÇİM MEYDANLARI DEĞİL MECLİS