Pastırma sıcakları bitiyor

Yaklaşık 10 gündür devam eden ‘pastırma sıcakları’nın yarın sona ermesi ve buna bağlı olarak hava sıcaklıklarının ülke genelinde ortalama 5-6 derece düşmesi bekleniyor.

Pastırmanın bu dönemde hazırlanmasından dolayı bu döneme “pastırma sıcakları” denildiğini kaydeden uzmanlar, “Söz konusu sıcaklar ekimin son haftası ile kasımın ortalarında görülür. Bu dönemde gündüz güneşten dolayı fazla ısınma oluyor. Geceleri ise gökyüzü açık olduğu için aşırı soğuma meydana geliyor. Bundan dolayı gece ile gündüz arasında sıcaklık farkı açılıyor. Bu dönemin en belirgin özelliği bu” dedi.

Hafta sonundan sonra hava mevsim normallerine dönüyor. Hava sıcaklıkları, ülke genelinde ortalama 5-6 derece düşecek. Özellikle doğu bölgesinde sıcaklıklarda azalma bekleniyor. Bu bölgede yaklaşık 5-6 derece, batı bölgelerinde de 4-5 derece kadar düşecek. Artık pastırma sıcaklarının da bitmesiyle yavaş yavaş kış geliyor. Bu ayın sonuna doğru doğuya kışın geleceğini söyleyebiliriz. Sonra yavaş yavaş batıya doğru ilerleyecek. Ocak civarında da tüm ülkeyi etkisini altına almış olacak.

Screenshot_1

Önceki İçerikAsi Medya Organizasyon farkıyla ;’Yetersiz Bakiye” Tiyatro Oyunu Geliyor
Sonraki İçerikMilli Futbolcu Selçuk İnan’ın Acı Günü