Uluçınar Köprüsü, İstanbul Köprüsü’ne benzeyecek

Arsuz Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısını iki oturumda gerçekleştirdi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında iki gündem maddesiyle toplanan meclisin birinci maddesi; belediye hizmet alanı düzenlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de onayıyla 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve bu değişikliğe uygun olarak belirlenen alanda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı yapılması gerektiğinden İmar Komisyonu’na havale edildi.
Gündemin ikinci maddesi ise 2012 yılında kapanan Gözcüler Belediyesi döneminde emekli olan bir işçinin emeklilik haklarından doğan alacaklarının ödenmesi ve temyizden feragat edilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi oybirliğiyle kabul edildi.
İmar Komisyonunun çalışmalarını tamamlamasının ardından gerçekleşen ikinci oturumda da, Alakop 79 Ada 1 parsel, 80 Ada 1 parsel, 26 Ada 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 parseller, 27 Ada 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 parseller, 652 parsel ve çevresi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı İmar Komisyon raporu tek tek oylanarak, oybirliğiyle kabul edildi.
Bir sonraki meclis toplantısının 2 Aralık 2015 Çarşamba günü saat: 14.00’te Arsuz Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılması kararlaştırıldı.
Uluçınar Köprüsü’ne yeni çehre
Meclis toplantısının ardından, Uluçınar Köprüsü’nün trafiğe kapatılması ile ilgili kısa bir açıklama yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “19 Ekim tarihli İl Koordinasyon toplantısı sonrası Hatay Valimiz Sayın Ercan Topaca ilçemize yaptığı ziyarette Uluçınar Köprüsü’nün çok sıkıntılı olduğunu gözlemlemiş ve kapatılması gerektiği yönünde bir talepte bulunmuştur. Sayın ilçe kaymakamımızla da konuyu değerlendirerek, can ve mal güvenliği nedeniyle gösterdiği hassasiyetle köprünün kapatılması gündeme getirilmiştir. Oradaki köprümüz Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden ihaleye çıkarıldı. Almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda köprünün bir aya kadar yer teslimi yapılarak yıkılacağı ve yeni köprünün de 3 ay içerisinde yeniden inşaa edileceği belirtildi. Projenin 3 boyutlu halini gördüm. Geliş – gidiş şeklinde, iki şerit halinde İstanbul Köprüsü’ne benzer bir köprü inşa edilecek. Orada deniz yolu trafiği olduğu için köprünün tarihi köprü niteliğinde, bombeli bir şekilde olamayacağı şeklinde bir görüş belirtildi. Ancak, yeni köprümüz mevcut köprüden bir metre daha yüksek olacak” dedi.

IMG_4984-- IMG_4990--