KOSGEB Müdürü Sert, İTSO’da üyeleri bilgilendirdi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında KOSGEB Bilgilendirme toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Halil Şahin Meclis Salonunda üyelere yönelik hibe ve projeler hakkında sine-vizyon destekli olarak sunum yapıldı. Toplantıya ev sahipliği yapan İTSO adına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeler Bülent Seküçoğlu, Necat Özkaya ve girişimciler katıldı.

Bilgilendirme toplantısında söz alan KOSGEB Hatay İl Müdürü Kenan Sert yeni iş yeri açmak isteyen, iş kurmak isteyen, proje üreten girişimcilere ek olarak mevcut KOBİ’lere KOSGEB’in sunduğu hizmetleri anlattı.Sunum yapan Sert katılımcılara KOSGEB KOBİ Proje Destek Programı Proje Teklif çağrısı hakkında detaylı bilgiler vererek: “Hatay iş ve istidam açısından önemli bir potansiyele sahip, bu potansiyelin değerlendirilmesinde genç girişimcilerimizin yaptığı başarılı projelere KOSGEB olarak destek veriyoruz.

Destek programları içerisinde 150 Bin TL ye kadar destek veren KOBİ Proje programım ız var. 13 olan genel destek projelerimiz de15’e çıktı. Bu desteklerle ilgili bir an önce başvuru yapılmasında fayda görüyorum” dedi. Kenan Sert açıklamasının devamında ise şöyle konuştu: “Destek programlarımızın geçmiş dönemden farkı çağrı esaslı. Biz başvuruları kabul ediyoruz, Ankara’ya gönderiyoruz Kurullar Ankara’da yapılıyor ve Ankara’da değerlendiriliyor. Geçtiğimiz dönemde istediğimiz gibi projeler olmadı eksik projeler oldu. Bu dönemde ben gayret gösterip firmalarla bire bir ilgileneceğim. Yani dışarıdan fazla bir danışmanlık hizmeti de almanıza gerek yok. Siz kendiniz veya muhasebeciniz vasıtasıyla örnek kılavuz ile projenizi hazırlayabilirsiniz. Burada önemli olan en az altı aylık faaliyetlerinizdir.

Firmaların KOSGEB’e kayıtlı olabilmeleri için imalat, ticaret, hizmet sektöründe faaliyet gösteren 250 kadar işçi çalıştıran 40 milyon TL’yi aşmayan cirosu 40 milyon TL’ aşmayan işletmelere KOBİ deniliyor. Bunlar da mikro küçük ve orta ölçekli olarak sınıflandırılıyor. Bölgemizde KOBİ olmayan firma sayısı fazla değil zaten 30-40 tane işletme olduğunu tahmin ediyoruz. Ülkemizdeki firmaların yüzde 85’i KOBİ statüsünde gözüküyor Hatay bölgesinde 60 bin tane işletme var bizim müdürlüğümüze 11 bin işletme kayıtlı Girişimcilerimizden proje bekliyoruz.”.

_DSC6491 _DSC6508

Önceki İçerikKARASAYAR SKM EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Sonraki İçerikPAYAS HALKI HİZMETE HATSU İLE KAVUŞTU