Arsuz’da Cumhuriyet Coşkusu

Türk Milleti’nin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emsali görülmemiş bir şekilde verdiği bağımsızlık mücadelesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı Arsuz’da törenlerle kutlandı. Gökmeydan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan bayram törenleri, daha sonra Arsuz Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulü ve Uluçınar İlköğretim Okulu’ndaki programla devam etti.
Törenlere, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Özturşucu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Nadir Bilbay, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak’ın yanı sıra daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Uluçınar İlköğretim Okulu’nda Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Ahmet Özturşucu ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başlayan bayram coşkusu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Folklor Ekibi’nin gösterisiyle devam etti.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Cumhuriyet’le halkın kendi kendini yönetme iradesinin ortaya konduğunu belirterek, “Türk Milleti’nin büyük bir azim ve kararlılıkla verdiği mücadele sonucu ilan edilen Cumhuriyeti taçlandırmanın en önemli yolu sağlam bir demokratik altyapıdan geçmektedir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında ve Cumhuriyetin ilanında geçmişin derinlerinde yatan izleri unutmamak Türk Milleti’nin en önemli erdemi olmalıdır. Bin yıllık devlet anlayışımızla, tarihimizin ve atalarımızın bizlere verdiği güçle, inancımız ve değerlerimizle vatanımızı Cumhuriyeti getirdikleri ile birlikte koruma azmini asla kaybetmemeliyiz. 92 yıl önce büyük mücadelenin kazanılmasında ve Cumhuriyetin kurulmasında başta büyük Atatürk’e ve bu uğurda canla başla çalışan, hayatlarını kaybeden kahramanlarımızı bugün bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.
Yapılan konuşm ve şiirlerin okunmasının ardından, ilçe genelinde gerçekleştirilen “Cumhuriyet” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalyaları Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Ahmet Özturşucu ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha tarafından verildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tören geçinin ardından son buldu.

1 2 3 4 5 6 7

Önceki İçerikİskendrunlu Genç Yönetmene ödül yağmuru
Sonraki İçerikCumhuriyeti ve değerlerini korumak yürek işidir