HATAYLILAR CUMHURİYET BAYRAMI’NI BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLADI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayram’ı dolayısıyla Işın Karaca’yı Hatay halkıyla buluşturdu.

Üç gün aralıksız olarak Cumhuriyet Konserlerini Hataylılarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi son olarak Cumhuriyet Bayram’ı akşamında Işın Karaca’yı muhteşem bir konserle Hataylılarla buluştu.

Konsere, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Serdar Güven, Defne Belediye Başkan’ı İbrahim Yaman, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, CHP il Başkanı Ertuğrul Gün, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu ve çok sayıda Hataylı katılım gösterdi.

Gecede ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı sahne aldı ve 10. Yıl Marşı konser alanındaki vatandaşlar tarafından hep bir ağızdan söylendi.

Işın Karaca büyük bir coşku ve tezahüratla sahne aldı. İlk olarak 10. Yıl Marşını söyleyen Karaca izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Enerjisi ve birbirinden güzel şarkılarıyla Hatay halkını kendisine hayran bırakan Karaca, Hatay’ı çok sevdiğini sık sık dile getirdi.

Konser sırasında bir polis memurunu motorsiklet kaskı ile sahneye alan Karaca, motor kullanırken yaşanılacak kazaların ölümcül sonuçlara varmaması için kask takılması gerektiği konusunda uyardı. Ardından Karaca konser alanında bulunan bir hayranına kask hediye etti ve “Hatay’da motor kullanırken kask takarsanız seneye ücretsiz geleceğim” dedi.

Konserinde enerjisini ve coşkusunu bir an olsun düşürmeyen Karaca, hemen hemen her konserinde yaptığı gibi Hatay’da da davul çalarak izleyenleri kardeşçe barış içinde halay çekmeye davet etti. Büyük bir coşkuyla halay çeken Hataylılar Karaca’nın şarkılarıyla doyasıya eğlendi.

Konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Başkan Savaş: ” Biz Cumhuriyetle 18 yıl sonra tanışmış en son kişileriz. Bu nedenle Cumhuriyet’in değerini en iyi Hataylılar bilir. Bu şehirde ve ülkede birbirimizi severek Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Atatürk’ü ve silah arkadaşlarına tekrar tekrar rahmet ve minnetle anarak hepinizin Cumhuriyet Bayram’ını kutluyorum.” Şeklinde konuştu ve Karacaya çiçek takdim etti.

Başkan Savaş’ın konuşması sırasında sık sık Hatay seninle gurur duyuyor ve Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganları atıldı.

Işın Karaca:” Cumhuriyet’in 92. Yılında Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Büyük önder, olmasaydın olamazdık. Cumhuriyet Bayram’ınız tekrar kutlu olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye binasının önüne kurulan dev ekranda gösterilen Atatürk’ün hayatının anlatıldığı film, Hatay halkına duygulu anlar yaşatarak büyük alkış aldı.

Konser hep bir ağızdan söylenen 10. Yıl Marşı ve atılan havai fişeklerle son buldu.

Konserin ardından Başkan Savaş konser alanında bulunan hemşehrilerinin ısrarını kırmayarak gecenin anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

DSC_0747

IMG_5862

IMG_6509

IMG_6687

Önceki İçerik1 Kasım seçimlerinde nerede oy kullanacaksınız?
Sonraki İçerikCHP Belen’den geleneksel fener alayı