CHP Belen’den geleneksel fener alayı

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel ve İlçe Teşkilatı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarında, yüzlerce partilinin katılımıyla başarılı bir organizasyona imza attı.
Başkan Yüksel; “29 Ekim kutlamaları böyle olur.”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Belen’de renkli görüntülere sahne oldu. Güne damgasını vuran CHP Belen İlçe Teşkilatı’nın kutlamalarıydı. 28 Ekim günü, Belen Atatürk Anıt Alanı’na çelenk bırakmayla başlayan kutlamalar, 29 Ekim’de Sebati Gönenç Ortaokulu bahçesinde öğrencilerin gösterileriyle devam etti.
CHP Belen İlçe Teşkilatı’nın, Milli bayramlarda düzenleyerek gelenekselleştirdikleri Fener Alayına (meşale yürüyüşü) yüzlerce kişi katıldı.

Belen Şehitler Abidesi’nden CHP’nin Belen’deki Seçim Bürosu’na kadar gerçekleşen yürüyüş sonunda halka hitap eden CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Bugün birlik ve dirlik için bir arada yaşamamızın 92.yıl dönümü kutluyoruz. Bizlere Cumhuriyetimizi armağan edenleri bir kez daha minnetle, şükranla ve rahmetle anıyoruz. Bizim için daima var olacaklar. Aynı azimle, aynı cesaretle çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni hiçbir güç durduramayacak. Bir şeye son veriyoruz. Belen’in kaderini ve tarihini değiştiriyoruz. Her seçim dönemi insanları kullanıp bir tarafa bırakanların devri kapandı.

Artık 365 gün insanıyla iç içe olan, seven, gönül bağı kuran ve hizmet eden Cumhuriyet Halk Partisi var. Bütün hemşerilerimi Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında gönül bağıyla saf tutmaya davet ediyorum ” dedi. Milli bayramları türkü törenine çevirdiklerini söylerken top atışlarıyla coşkuyu artıran Başkan Yüksel; “Milli bayramlarımızı kutlatmamak için, yok etmek için her türlü baskıyı yapabilirler. Türkü törenine çevirmek için her yolu deneyebilirler. Ama unutmasınlar bu ülkede milyonlarca cumhuriyet sevdalısı var.

Cumhuriyeti korumaya and içmiş milyonlarca insan var. Bu top atışları şanlı Cumhuriyetimizin 92. Yıl dönümü içindir. Korkmayın. Cumhuriyet Bayramı böyle kutlanır.” ifadelerini kullandı. Tarihten bir kıssa ile sözlerini noktalayan Başkan Yüksel; “Bir ananın 3 oğlu varmış ikisini Çanakkale’de şehit vermiş. Diğerini gözü gibi saklıyor. Savaşa göndermek istemiyor. Baba gönderme taraftarı. Anne ise bunu bari bana bağışlasınlar diyor. Baba sinirlenmiş Kemal çağırıyor hanım gidecek, vatanı kurtaracak diyor. Bizleri de kemal çağıyor ve bizler gitmeye hazırız.” dedi. Gençlik marşını tek bir ağızdan yüzlerce kişi seslendirmesiyle program sona erdi.

DSCF3202 DSCF3216 DSCF3229 IMG_20151029_173328 IMG_20151029_174330 IMG_20151029_181849

Önceki İçerikHATAYLILAR CUMHURİYET BAYRAMI’NI BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLADI
Sonraki İçerikEnka Sigorta Yasin Keleş’e anlamlı plaket