BU SEVGİ VE GURUR HİÇ BİTMEYECEK

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılarak, halkımızın bu anlamlı bayramını kutladı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da düzenlenen törenlerle coşku ve sevinç içerisinde kutlandı.

Atatürk Bulvarı sahil kordonu üzerinde düzenlenen kutlamalara halk, ellerinde İskenderun Belediyesinin dağıttığı Türk bayraklarıyla gelerek bu coşkuyu hep birlikte yaşadılar. Törene; İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Alğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve İskenderun halkı katıldı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ve Garnizon Komutanı Hasan Polat ile birlikte top arabasına binerek halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan okunmasının ardından İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Cumhuriyetimizin farklı kültür, inanç ve düşünceleri teminat altına alarak birlikte yaşama idealimizin kaynağı olduğunu ifade eden Kaymakam Özyiğit, “Cumhuriyet, ifade özgürlüğü, birlik ve beraberliktir. Esareti kabullenmiş inandığı ülküler etrafında hür iradesi ile Cumhuriyeti bizlere armağan etmiş atalarımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, Cumhuriyetimizin 92. Yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içerisindeyiz. Milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın ait olduğu bir rejim olan Cumhuriyetimi, Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde insanüstü gayret ve fedakârlıkla, bağımsızlık mücadelesi ile elde edilen eşsiz bir zaferle kurulmuştur.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından Cumhuriyetimiz; azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik ve beraberliğin, egemenliğin sembolü olmuştu. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 29. Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum” diye konuştu. Halkımızın yoğun olarak katılım gösterdiği kutlamalar, Şemsettin Mursaloğlu bando ekibi eşliğinde okullarımızın geçişi ile devam etti. Öğrencilerimizin Cumhuriyetimize sadakatle bağlı bir şekilde geçişleri protokol mensupları başta olmak üzere tüm halkımız tarafından dakikalarca alkışlandı. Tören, askeri birliklerin geçişi ile son buldu.

DSC_0005 DSC_0113 DSC_0134 DSC_0230 DSC_0251 DSC_0327 DSC_0337 DSC_0354

Önceki İçerikMedeniyetler Korosundan Manisa ve Denizli’de Konser
Sonraki İçerikGRUP ZAKKUM HATAYLILARA UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI