CUMHURİYET HEPİMİZİN GÖZ BEBEĞİDİR

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Cumhuriyet’in şüphesiz geleceğimiz adına en büyük güvencemiz olduğunu ifade ederek, “Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınları ulaştırmak için el birliği ile çalışacaktır. Cumhuriyetimizin 92. yıldönümünü kutladığımız bu günlerde geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içindeyiz” dedi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Seyfi Dingil mesajında şu görüşlere yer verdi; “Cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi, bugün de aynı duygu ve kararlılığa, aynı özveriye sahiptir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti’nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet’in sonsuza dek yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. 92. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz, bugünlere gelenek dek verilen mücadele ile dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir bağımsızlık savaşının sonucudur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetimiz, hepimizin göz bebeği durumundadır. Bu anlamlı günde başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyulan gazilerimizi minnet ve saygı ile anıyor, bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin 29. Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI SEYFİ DİNGİL