AŞIK SEFAİ VE MUSA EROĞLU AYNI SAHNEDEN KARDEŞLİK ÇAĞRISINDA BULUNDU

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği Cumhuriyet Konserleri’nin ilki 26 Ekim Pazartesi günü Antakya Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Cumhuriyetin 92’nci yılında birlik ve beraberlik mesajı verebilmek amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin davet etiği biri sağ kesimden diğeri ise sol kesimden olan iki duayen sanatçı Musa Eroğlu ve Aşık Sefai dün akşam Hatay halkını türküleriyle coşturdu.
İki halk ozanının sahne aldığı konsere Hatay halkının yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Doç.Dr Nazan Savaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Serkan Topal, CHP Hatay Milletvekili adayları, CHP İl Başkanı Ertuğrul Gün ve farklı dinlere mensup ruhani liderler katıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği konser ‘Biz Türkiyeyiz’ ekibinin bayrak gösterisiyle başladı. Bayrak gösterisinin ardından Ahmet Coşkun’un okuduğu şiir Hatay halkına duygulu anlar yaşattı.
Sefai,“Birlik ve beraberlik aşkı bizi buraya getirdi”
Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarının verildiği konserde ilk olarak Aşık Sefai sahne aldı. “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Varolsun Türk milleti ve Türk Devleti. Azatlık ruhunun yeşerdiği, inancın gönüllerde zuhur ettiği bu topraklarda birlik ve beraberlik aşkı bizi buraya getirdi. O aşk sen, ben demeden biz varız diyen insanların yüreğinde yeşeren aşktır” cümlelerinin ardından türkülerini söylemeye başladı.Aşık Sefai türkülerine semazen ve semah gösterileri eşlik etti.
Türküleriyle,şiirleriyle ve esprili hikayeleriyle halka unutulmaz bir konser yaşatan Sefai sahneye Musa Eroğlu’nu ve konuşmasını yapmak üzere Başkan Savaş’ı davet etti. İki büyük sanatçının arasında konuşma yapan Başkan Savaş,“Bu iki üstadın arasında olmak bence dileklerin en büyüğüdür. 12 Eylül öncesi dualarla gönderir, eve geldiğimizde ise şükür duaları ederdi. Biz Hatay halkı olarak şükrü en iyi bilen halklardan birtanesiyiz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra 18 yıl esaret hayatı yaşadık. ‘Hatay benim şahsi meselemdir.’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde biz Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında özgürce yaşıyoruz. Bu nedenle hiç kimse bir Hataylı kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk Bayrağı’nın değerini bilemez. Siz iki değerli sanatçı olara biriniz sağdan biriniz soldan ama ikiniz de Mustafa Kemal Atatürk’e ikiniz de Türkiye Cumhuriyeti’nin ay yıldızlı bayrağına bakıyordunuz bu nedenle sizi buraya davet ettik” şeklinde konuştu.
Türkülerini söylemeden önce konuşma yapan Eroğlu,“Bu ülkenin şu anda 1000 yıl geriye dönüp bakması gerekiyor. Biz son 15-20 yıldır birbirimizle kavga ediyoruz. Bunun nedenini düşüneceğiz ve ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bunun için Aşık Sefai’yle türkü söylemem gerekiyorsa başım üstüne. Biz burada dostça, kardeşçe aklımızı önümüze koyacağız. Sefai bu ülkeyi kötü yere götürüyorlar. Vermeyeceğiz değil mi? Ödün vermek yok” açıklamasında bulundu.
Eroğlu,“Başkanınızın yanındayız”
En sevilen türkülerini halkla buluşturan Eroğlu konser sonunda Başkan Savaş’ın her zaman yanında olduğunu belirterek Hatay halkına katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Konserin ardından sahnede el ele tutuşan iki sanatçı kardeşlik için anı fotoğrafı çektirdi.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG HBB-BASIN-YAYIN-3JPG HBB-BASIN-YAYIN-7JPG HBB-BASIN-YAYIN-10JPG HBB-BASIN-YAYIN-11JPG HBB-BASIN-YAYIN-14JPG HBB-BASIN-YAYIN-JPG

Önceki İçerikBAŞKAN SAVAŞ CUMHURİYET BAYRAMI DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYINLADI
Sonraki İçerikABD Başkanı Obama Türkiye’ye geliyor