İskenderun Feyezan Kanalı Ve Peyzaj Projesinin Temeli Atıldı

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca 21 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 15.00’te, İskenderun’da DSİ 6. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve yükleniciliğini bir inşaat şirketinin yapacağı ‘’İskenderun Feyezan Kanalı Islahı Ve Peyzaj Projesi’’nin temel atma törenine katıldı.

İskenderun’da yeni PTT binası arkasında gerçekleştirilen törende konuklarını selamlayarak sözlerine başlayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ‘’Bugün bizim için tarihi bir gün. Temelini atacağımız bu proje tamamlandığında, İskenderun’un 100 yıllık kanayan yarası olan bu kanal sadece bir feyezan kanalı değil, aynı zamanda kentimizin bir diğer cazibe merkezi, bir yaşam alanı, ikinci bir sahil projesi olacaktır.’’ şeklinde konuştu.

Screenshot_1

Kanal projesi tamamlandığında İskenderun’un bazı çevre sorunlarına da çözüm getireceklerini dile getiren Dingil, gerek bu projede gerekse İskenderun için yaptıkları bütün çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Valimize teşekkürlerini sunarak konuşmasını noktaladı.

Projenin önemine binaen burada olduklarını dile getiren Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu ise son dönemde Hatay için yaptıkları projelerden bahsederek temelini atacakları kanalın teknik detayları ve yapım aşamaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İskenderun’u Dantel Dantel İşleyeceğiz

Hatay milletvekili Orhan Karasayar da katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında ‘’Bugüne kadar İskenderun halkına yakışır çalışmalara imza attık ve bundan sonra da bu güzide ilçemizi dantel dantel işlemeye devam edeceğiz.’’ dedi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun ise nazik davetleri için Sayın Valiye teşekkür ederek sözlerine başladı. ‘’Bulunduğumuz coğrafyada su bizler için en önemli yaşam unsurlarındandır ve korunması konusunda büyük özen gösterilmelidir. Bu bağlamda, 80 Km’lik bir mesafeden denizaltından boru hattı döşenerek yapılmış dünyanın ilk projesi olan KKTC Su Temin Projesi’nden de söz etmek isterim. Bu proje, her yıl kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan adanın tamamı için hayati önem taşımaktadır. Bugüne kadar iki ülke arasında yapılan sosyal, ekonomik, kültürel nitelikli anlaşmalar Türkiye Cumhuriyetinin ve beraberinde KKTC’nin ufkunu genişletmiş ve ileriye taşımıştır.

Bugüne kadar iki devletin kendi gücüyle, gayret, başarı ve enerjileriyle ortaya koydukları vizyon, asırlardır var olan anavatan-yavruvatan varlığımızın da ezelden ebede hüküm süreceğinin altını çizmektedir. Bu noktada Sayın Valimiz şahsında ana vatanımız Türkiye Cumhuriyetine ve halkına teşekkürlerimi sunarım. ’dedi.

-Ülkemizde Şehirler Birbiri İle Yarışıyor..

Temelini atacakları kanalın kentimize, ilçemize ve Hatay halkı için hayırlara vesile olmasını; hemşehrilerimizin yaşamını kolaylaştırmasını, bu kenti daha çok sevmesine ve benimsemesine vesile olmasını temenni ederek konuşmalarına başlayan Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca ‘’Artık ülkemizde bölgeler, şehirler birbiriyle yarışıyor. Bir ülkenin kentleri ne kadar güçlüyse, o ülkenin uluslararası platformdaki yeri de o nispette ön saflardadır. İskenderun ilçemiz de ekonomisiyle, barındırdığı işadamlarıyla, üniversitesiyle ülkemiz için gelecek vadeden ve ülkemiz refahına önemli katkıları olan bir ilçemizdir.

İlçemizde mevcut eksiklikler zaman içerisinde yapılacak çalışma ve planlamalarla giderilirken, yapılan okullar, hastaneler, kavşaklar, yollar, önümüzdeki günlerde temelini atacağımız ‘’Sahil Cami Projesi’’ gibi çalışmalar kentimizin gelişmesine ve halkımızın yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlamaktadır.

Screenshot_2

Halkımız Adına Hizmetlerin Yürütülmesinin Takipçisiyiz

Hatay ilimizin refahı adına tüm kurumlarımızla birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve daima göstereceğiz. Bu projenin kazasız belasız en kısa sürede yapımının tamamlanıp halkımızın hizmetine sunulmasını diler, bu eserin hayata geçirilmesinde emeği geçecek olan herkese şimdiden teşekkür ederim’’ dedi.

Konuşmaların ardından Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından yapılan dualar ve kesilen kurbanlar eşliğinde Sayın Valimiz protokol üyeleriyle birlikte butona basarak İskenderun’un gözbebeği olacak projenin ilk harcını döktüler.

Törene KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ile Hacı Bayram Türkoğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan KAYA, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, , Vali Yardımcıları Mehmet Eriş, Volkan Köksal, Bilal Ölmez, Bilal Bozdemir, Fahrettin Göncü, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İskenderun Sahil Güvenlik Komutanı Kur.Bnb. Erdinç Balkan, , ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Screenshot_3