3 No’lu sosyal tesis ile ilgili yargı yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ihalesi yapılmak istenen ancak, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından mahkemeye verilen 3 No’lu sosyal tesis ile ilgili yargının yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdiğini açıkladı. Belgelerle konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, memleketi kaosa sürüklemenin kimseye bir fayda sağlayamayacağını, herkesi birliğe, beraberliğe ve halka hizmete davet etti. Hatırlanacağı üzere; İskenderun Belediyesi, sahil kordonundaki 3 No’lu sosyal tesisi ihaleye çıkarmış, ancak Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalenin iptal istemi için dava açılmıştı.

Aradan geçen zaman zarfında mahkeme heyeti nihai kararı İskenderun Belediyesi lehine verdi. Kararın ardından İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Memleketi kaosa sürüklemenin hiç kimseye bir fayda sağlamayacağının altını çizen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bazı insanların oturdukları koltukların kendilerinin malı olduğunu zannettiğini, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin düşünmesi gerektiğini İskenderun Belediyesi’nin yaptığını ifade etti. Mahkeme heyetinin ‘Yürütmeyi Durdurma İsteminin reddine’ karar verdiğini vurgulayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bizler bu koltuklarda gelip geçiciyiz. Önemli olan bu koltuklarda oturduğumuz süre zarfından bizlere güvenen vatandaşımıza hizmet etmektir. Hatay Büyükşehir Belediyesi bırakın hizmeti, hukuku bile yanıltmaya çalışıyor. Bunlara hiç gerek yok! Zaten 1 Katrilyon bütçeniz var. Ama HBB ve Başkan Lütfü Savaş’ın işi gücü İskenderun ile uğraşmaktır. Önümüzdeki süre zarfında 25 metrenin üstündeki parkomat uygulamalarını da iptal edeceğim. Yasada zaten parkomat uygulaması yok! Artık, bunları bir tarafa bırakıp amacımız ve gayemiz halkımıza hizmet olsun! Çünkü insanlarımız bizden hizmet bekliyor.

Çekişmeyi bırakalım, hizmete bakalım” diye konuştu. Yüksek tutardaki su fiyatlarına da değinen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın su fiyatlarını düşüreceğini, AK Parti’nin meclis çoğunluğunu elinde bulundurduğu için karşı çıktığını vurgulayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bizler AK Parti olarak Lütfü Savaş’ın HATSU’nun 301 Milyon olan bütçesini 397 Milyona çıkarmak için bütçe denkliği maddelerine ret verdiklerini söyledi. Bütçe denkliği oluşturmak için ilgili maddeleri de belgeleriyle basın mensuplarına gösteren Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Kasım ayında HATSU’nin olağan kongresi var. HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın tek derdi şu anda HATSU kongresidir. Bizler AK Parti grubu olarak suyun düşmesi için önerge veriyoruz, ancak önergeyi kabul etmiyor, önceki meclis toplantılarının zabıt özetlerini dahi okutup oylamaya sunmuyor. Dolayısıyla suç işliyor. Hiç kimse merak etmesin tüm bu karşı çıkmalara rağmen AK Parti olarak Allah’ın izniyle su fiyatlarını makul seviyeye 1.29 TL’ye düşüreceğiz” şeklinde konuştu.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, düzenlediği basın toplantısında son olarak bugün temeli atılacak olan feyezan kanalının ıslah çalışmaları ve peyzaj projesi ile ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi. Feyezan kanalı ile İskenderun’un 100 yıllık sorununun çözüldüğünü kaydeden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “İskenderun tarihi günlerinden birini yaşayacak. Yıllardır çözümlenemeyen feyezan kanalına bugün neşter vuracağız. Saat 15:00’da Hatay Valimiz, bölge milletvekillerimiz ve DSİ Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla temel atacağız. Feyezan kanalı artık İskenderunurumuzun gerdanlığı olacak. Bulvarlar yapacağız, nostaljik köprüler kuracağız LED ışıklarla kanalı aydınlatacağız. 2. Etap çalışmalarımızda ise, kanala su basacağız. Artık İskenderun tamamıyla sinekten kurtulacak. Bu tarihi güne tüm halkımızı davet ediyorum. Gelin bu güzelliği birlikte yaşayayım” dedi.

DSC_0020

Önceki İçerikBELEN BÖYLE AÇILIŞ GÖRMEDİ
Sonraki İçerikİSKENDERUN İÇİN TARİHİ GÜN