Demokrasi Bileşenleri Basın açıklaması

Birleşik Haziran Hareketi, CHP, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, HDP ve ÖDP’nin oluşturduğu demokrasi bileşenleri cumartesi günü Saat Meydanında Ankara’da yaşanan bombalı terör saldırısını kınayan bir basın açıklaması yaptı.
Saat 14;00’da Ankara’daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren 99 vatandaşımız ve tüm demokrasi şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başlayan basın açıklamasında “İnadına Barış” mesajı verildi.
Birleşik Haziran Hareketi, CHP, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, HDP ve ÖDP’nin oluşturduğu demokrasi platformu adına yapılan ortak basın açıklamasında; “Türkiye’yi mezhepçi faşist bir diktatörlüğe doğru sürükleyen Erdoğan-AKP yönetimi, barışçıl bir gösteri için toplanan on binlerce yurttaşımıza yönelik alçakça saldırının sorumlusudur.
Onlarca kardeşimizin öldüğü, yüzlercesinin yaralandığı Ankara Katliamı’nın hesabını sormak boynumuzun borcudur. Tarih, yer ve gök şahit olsun ki, bu hesap divana kalmayacaktır.
Bu saldırı, sadece miting alanında toplanan gruplara değil; özgürlük, barış ve demokrasi isteyen bütün emekçilere, bütün demokratlara, bütün sol güçlere, bütün cumhuriyetçilere, özgürlük ve adalet arayan halkların kardeşliği savunan bütün yurttaşlarımıza yöneliktir. Amaçları, korkuyu toplumsallaştırıp bütün ülkeye yaymaktır. Hedefleri, gerici faşist diktatörlük girişimlerinin önündeki engelleri kaldırmaktır. Yanılıyorlar! Yapamayacaklar! Korkmuyoruz! Boyun eğmeyecek ve zorbalığa teslim olmayacağız!
Gericiliği ve faşizmi yeneceğiz!…
7 Haziran seçimlerini kaybeden, 1 Kasım seçimlerinden de umudunu kestiği anlaşılan Erdoğan-AKP liği; yeniden yapılandırdığı Kontrgerillayı harekete geçirerek kanlı bir kaos planını devreye soktu.
Ankara Katliamı, bu kanlı kaos planın bir sonucudur. Bombayı kimin koyduğu önemli değildir. Siyasi sorumluluğun kimde olduğu önemlidir. Demokratik gösteri hakkını barışçıl bir şekilde kullanmak için Ankara Garı önünde toplanan on binlerce insana yönelik bu alçakça ve kalleşçe saldırı, iktidarın büyük korkusunu ortaya koymaktadır.
Bizim silahımız kardeşliktir, dostluktur sevgidir özgülüktür. Bugün halk kardeşliğini savunan özgürlük isteyen faşizme boyun eğmeyen bütün yurtseverlerin kenetlenmesi gerekmektedir. Daha çok mücadele daha çok alanlarda olacağız kaybettiğimiz canların hesabı AKP ve Erdoğan’dan soracağız.
Bazı kardeşlerimiz ve yoldaşlarımız Ankara Garı’nın önünden o beyaz atlara binip gitseler bile, o güzel insanlar bu ülkede tükenmeyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar, panzerleri, tomaları ve bombalarıyla saldırsalar da biz bu toprakları “Demirin tuncuna, insanın piçine” bırakmayacağız!
Acımız da öfkemiz de çok büyük!
Ama unutmayın gücümüz birliğimizden gelir, bu sıkılı yumruklar yarın katillerin yakasına yapışacak! Ne çok özlemişiz gökyüzüne kansız bakmayı diyen güvercin yürekli insanlara kıydılar.
Dörtyol halkı olarak ANKARA KATLİYAMINI kınıyoruz.” denildi.
Olaysız bir şekilde başlayan ve ara ara sloganların atıldığı basın açıklaması aynı şekilde olaysız bir şekilde sonlandırıldı.

12165543_10153606334062492_988026649_o IMG_8036 IMG_8042