BAŞKAN SAVAŞ İSKENDERUN’DA HEMŞEHRİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Halka hizmet masa başında değil halkın yanında olur şiarı ile çıktığı yolda programlarına İskenderun ilçesi mahallelerinde devam etti.

İskenderun ilçesi Bekbele,Çınarlı,orhangazi,bitişik,denizciler,sarıseki,azganlık,ve karayılan mahallelerinde mahalle saklinleri ile buluşarak sorunları ilk ağızdan dinledi. Başkan savaş Aynı zamanda İskenderunlulara müjdeyi verdi.

Primemaal kavşağında yaşanan kazananların göz ününe aldıngığını ve İskenderun halkının isteklerinin önemli olduğunu dile getiren başkan Savaş Primemaal önünde bulunan kavşağın projesi bittiğini ve kısa sürede Köprülü kavşağın yapımına başlanacağının müjdesini vererek İskenderunlulara rahat bir nefes aldırdı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Kasım ayı meclisini hem İnternet sosyal medya hesaplarımızdan verdiğimiz link ile hem de HRT Tv den canlı olarak izlemenizi rica ediyorum Türkiye’yi kandıranlar 13 yıldır Hataylıyı da kandırıyor. Büyükşehir in ve benim ayağımı kaydırmak için ellerinden geleni yaptılar. Ama biz kanunlar çerçevesinde hareket ediyoruz Su fiyatları konusunda 81 meclis üyesinin hepsi el oylamada onayladı sonra baktıktı vatandaşın cebi yanıyor. Su fiyatlarını indirmek için önerge sunduk Ama Akp grubu veto ederek halkı zor duruma soktu. Bütçe komisyonu 7 kişi 4ü Akp 2 si CHP 1 tanesi de MHP :Bütçe komsiyon başkanı da Akp den Çoğunluk ellerinde olduğundan beni zor durumda bırakmak için elerinden geleni yapıyorlar. Su fiyatlarını maliyetinin altına indirsek kanunca yasak olduğundan konu mahkemeye intikal eder. Bunlarda beni zor duruma sokup Belediyeyi kendileri yönetmek istiyorlar. 13 yıldır İşimizde hangi barajlar bitmiş? Bunu Akp milletvekillerine sorsun. Halkımız 13 yıldr bu şehre ne hizmetleri olmuş. Akp li belediyelerin çogu Kendi yapması gereken hizmetleri Hatay Büyükşehir belediyesine Atarak halkı yanlış bilgilendiriyor. Halka hizmet etmiyorlar.

Son günlerde gelen Gaziantep suyu ucuza içiyor biz niye pahalıya içiyoruz sorusu üzerine Başkan Savaş;
“Kimse halkımızı kandırmaya kalkmasın o fatura Gaziantep köy faturası. Bizin şehir faturamız ile onların köy faturasını karşı karşı koymuşlar. Bizde de köylerde su ucuz dağıtılıyor. Gaziantep, Adana Maraş bunlar suyu cazibe ile içiyorlar, yani barajlardan maliyeti az olarak geliyor. Bizde ise su kuyulardan depolara aktarılırken %70 i toprağa karışıyor geri kalanı dağıtılıyor uzun zamandır hiç değişmeyen asbestli kanserojen borulardan su içiyoruz. Biz içme suyu isale hattı ve kanalizasyon alt yapısına öncelik veriyoruz Asbestli borular yerine sağlıklı borulardan suyu halkımıza içireceğiz.

Eğer delikanlılarsa bu halkı gerçekten düşünüyorlarsa Kasım ayı Meclis toplantımızda su fiyatlarını düşürmek için sunacağımız önergeye evet derler. 13 yıldır ülke rahat yüzü görmedi 12 Eylül’den yana bu ülke böyle kaos yaşamamıştı İnsanlarımız ekonomik sıkıntıda şu anda petrol fiyatları fırlamış durumda. 1 ayda 800 sivil, asker, polis vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Bu çok ciddi bir rakam ülkeyi kaosa sürüklediler. 1 Kasım’da halkımız elbette bunları gönderecektir.” Dedi.

HBB-BASIN-YAYIN-2JPG HBB-BASIN-YAYIN-3JPG HBB-BASIN-YAYIN-4JPG