Başkan Savaş Belen’i ziyaret etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Doç. Dr. Lütfü Savaş; Belen’de merkez odaklı 9 mahallede, toplam 15 nokta ziyareti gerçekleştirdi.

Başkan Savaş; “Kasımda ki genel kurulda…”
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, CHP Belen ilçe Başkanı Fevzi YÜKSEL ve beraberindeki partililerle Belen’de nokta ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretler Belen’in Halilbey – Çakallı – Kömürçukuru – Bakras – Cumhuriyet – Sarımazı – issume – Muhlisali ve Fatih Mahallelerinde gerçekleşti. İssume Mahallesinde gerçekleşen toplantıya CHP Hatay Milletvekili Mevlüt DUDU’da eşilk etti. Belen Şoförler Cemiyeti, BESİAD (belen sanayi ve iş adamları derneği) Başkanı Yasin KILBOZ ve üyeleriyle de bir araya gelen Başkan Savaş, yaptığı ziyaretlerde yapılan ve yapılacak olan hizmetlere değinerek; “Halkımızın takdiriyle 1,5 yıldır HBB başkanlığı yapıyorum. Biliyorsunuz kararları bireysel almıyorum. HBB Encümeninde oy çoğunluğu bizde. Mecliste ve kurulan komisyonlarda oy çoğunluğu karşı tarafta.

Vatandaşlarımız en çok su fiyatlarından yakınıyor. Su fiyatlarını da tarife komisyonu belirliyor. Tarife komisyonu 7 kişiden oluşuyor ve bu kişiler meclisteki parti gruplarının üye sayıları oranına göre belirleniyor. Biz bu tarifelerin değişmesi için iki kere teklif götürdük ama reddedildi. İnşallah kasımdaki HBB Genel Kurulunda bununda üstesinden geleceğiz.” dediği öğrenildi. Toplantılarda vatandaşların içme suyu ve kanal ile ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Savaş; “Belen’in içme suyu projesinde artık sona gelindi. Kanal bağlantılarını da tamamlayıp inşallah İskenderun’a bağlayacağız. İçme suyunuza kanalizasyon karışıyor diye öncelik verdik. Mecliste buna bile karşı çıktılar. Amaç benimle vatandaşı karşı karşıya getirmek.” dedi.

Başkan Savaş'tan Belen'de nokta ziyaretleri (15) Başkan Savaş'tan Belen'de nokta ziyaretleri (21) Başkan Savaş'tan Belen'de nokta ziyaretleri (29) Başkan Savaş'tan Belen'de nokta ziyaretleri (35) Başkan Savaş'tan Belen'de nokta ziyaretleri (39)