AKP HÜKÜMETİ NARENCİYE ÜRETİCİSİNİ PERİŞAN ETMİŞTİR

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili adayı İlahiyatçı Mehmet Akif Terzi aralıksız sürdürdüğü 1 Kasım Seçim çalışmaları kapsamında Karakese ve Rabat’ta halkla bir araya gelerek sohbet etti sorunları dinledi.
Karakese ve Rabat’ta üreticilerle birlikte nar çırpan, zeytin kıran M. Akif Terzi narenciye bahçesinde bir vatandaşın; “NE OLACAK BU NARENCİYENİN HALİ” sorusuna verdiği cevapta; “2002 yılında üretici ürettiği mandalinin 1 kilosunu 60 kuruşa satıyor ve karşılığında bir torba gübreyi 7 liraya alabiliyordu. Şimdi ise 1 kilo mandalini 40 kuruşa zar zor satıyor 1 torba gübreyi tam 35 liraya alabiliyor. Yani 2002 de yaklaşık 12 kilo mandalin satarak 1 torba gübre alabilen üretici şimdi yaklaşık 90 kilo mandalin satarak 1 torba gübre alabilmektedir. Bu akıl karı değildir.

c1 c3 c4Üretici perme perişandır. Umutsuzluk ve isyan içindedir. Halkımız AKP ye bunun için mi oy vermiştir? Dörtyol’dan seçtiği milletvekillerini bunun için mi seçmiştir? AKP adına Dörtyol’dan milletvekili seçilen arkadaşlarımız Narinciye üreticisinin bu derdi ile maalesef ilgilenmemişlerdir. Çeşitli bölgelerin seçilen milletvekilleri üreticinin ürettiği ürün ile mecliste toplantılar basın açıklamaları yapmışlardır. Ama bizim Dörtyol’dan seçilen vekillerimizden böyle bir çalışma görmedik duymadık.
Zaten AKP hükümeti üreticinin yanında olmamıştır. Onların işi patronlarladır rantçılarladır. Üreticinin ve ülkemizin dertlerine çare olacak tek parti MHP dir. Çare MHP de ve onun kadrolarındadır. Halkımız bize ve MHP ye teveccüh gösterir ve bizleri meclise yollarsa üreticinin dertlerine çareler üreterek onları 2002 den daha ileri sevi-yelere getirmek için gayret göstereceğiz. Halkımızın desteğini bekliyoruz” dedi.