Döktüğünüz kanda boğulacaksınız

“Terör örgütlerinden korkmuyoruz”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) İskenderun Şubeler Platformu, Türkiye’nin en kanlı saldırılarından biri olan Ankara Katliamı’nı protesto etmek ve patlamada ölen barış güvercinlerini anmak amacıyla Arsuz Belediyesi önünde eylem gerçekleştirdi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri ve belediye personelinin tam destek verdiği eyleme Tüm Bel-Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır, KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal ile CHP Arsuz İlçe Teşkilatı yöneticileri de katıldı. Ankara’daki bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde, katılımcılar terörü lanetlerken, ısrarla barış vurgusu yaptı.IMG_3731-2” Döktüğünüz kanda boğulacaksınız”
Ankara’daki patlama anına tanık olan Tüm Bel-Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır, gerçekleşen anma eyleminde yaşanan vahşete, şiddete ve katliamlara rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya Emek, Barış ve Demokrasi taleplerimizi haykırmak, işçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, mağdurların sesini duyurmak, “Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi!” demek için, Saray’ın saltanatı uğruna aylardır kan dökenlere “Dur!” demek için, savaşa karşı barışı; baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini hep birlikte yükseltmek için gelmiştik. Ancak, Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombaları. Şu ana kadar yüz otuza yakın kardeşimiz hayatını kaybetti, yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız! Hiç kimse bize bu katliamın failinin meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları; 18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’deki, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki, 20 Temmuz’da Suruç’taki patlamalardan tanıyoruz; “aynı seriden” olduğunu biliyoruz. Katilleri tanıyoruz. Katiller; diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlar, 400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenler ve yarattıkları terör ve dehşetin korkusuyla 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır. Amaçlarını da biliyoruz. Amaçları; bizi korkutarak, bizi yıldırarak, bizi sindirerek on üç yıllık zulüm ve hırsızlık düzenlerini sürdürmeye çalışmak, halkın iradesine rağmen KaçAK Saray’daki iktidarlarını devam ettirmeye çalışmaktır. Emek, Barış ve Demokrasi Mitingimizi kana bulayanlara sesleniyoruz: “Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz! Bizi korkutmaya, bizi yıldırmaya, bizi sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz: Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz! Döktüğünüz kanda boğulacaksınız!” dedi.
“İnadına barış”
Ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmak isteyenlerin emellerine hiçbir zaman ulaşamayacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “10 Ekim 2015 Cumartesi günü Türkiye tarihine kara bir gün olarak geçecektir. Bu ülkede sadece barışın, kardeşliğin tesisinin sağlanmasına katkı sunmak amacıyla, Türkiye’nin bir çok yerinden ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi’ sloganını haykırmak üzere Ankara’ya giden kardeşlerimiz, daha bu duygularını ifade edemeden katledildiler. Onları rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Değerli dostlar, terör örgütleri bizleri korkutmayacak! Biz korkmuyoruz. Mücadeleyi onların bıraktığı yerden alıyoruz ve devam ettiriyoruz. Bu ülkede inadına barış olacaktır. Bu faşist katiller eninde sonunda yenilecektir. Sizlerin bu şanlı mücadelesini destekliyorum” dedi.
“Katilleri tanıyoruz”
Ankara Katliamı’nda hükümeti sorumlu tutan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, “Bugün burada toplanan arkadaşlarımızın hepsi şunu çok iyi biliyorlar ki; yaşanan bu katliam kesinlikle ve kesinlikle siyasi iktidar her ne kadar sorumluluğum yok dese de onun sorumluluğundadır. Bu sorumluluğu üzerinden kesinlikle atamaz. İskenderun’da kaybettiğimiz dostumuz Fevzi Yoldaşı önceki gün toprağa verdik. Dün Antakya’da iki tane gencimizi toprağa verdik. Bu gençlerimizin katillerini tanıyoruz. Bunları hiç affetmeyeceğiz ve her alanda bunları deşifre etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

IMG_3731-2 IMG_3658-1 IMG_3650

Önceki İçerik81.000 gram kubar esrar ele geçirildi
Sonraki İçerikGÖZ TANSİYONUNA DİKKAT!